Opritverwarming in diverse soorten en maten

Opritverwarming is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Daarom is het verstandig om deskundig advies in te winnen.Bij vlakverwarming wordt een aaneengesloten oppervlakte verwarmd. Dit is doorgaans bij opritverwarming het geval. Er kan ook gekozen worden voor sporenverwarming. Hierbij is er sprake van een onverwarmde ruimte tussen twee delen. Hierdoor gaat er bij deze manier van verwarmen meer warmte verloren dan bij de oppervlakteverwarming. Om deze reden wordt er bij sporenverwarming voor een hogere wattbelasting gekozen. Beide methodes hebben elk zo hun eigen voor- en nadelen. Sporenverwarming is sneller te installeren en minder duur in aanschaf. Bovendien is er minder kans op beschadiging omdat er minder verwarmingskabel wordt gebruikt.

Alle mogelijkheden in kaart gebracht op het gebied van opritverwarming

De verwarming kan op verscheidene manieren geplaatst worden. Dat hangt volledig af van uw oprit. Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met factoren als het soort wegbedekking. Ligt er beton, asfalt, kunststof of klinkers op de oprit? Vervolgens wordt er gekeken naar de verwarmingsmethode: oppervlakteverwarming of sporenverwarming? Verder wordt het vermogen per vierkante meter in kaart gebracht en de aan-of afwezigheid van dilatatievoegen. Tot slot wordt er gekeken met welke bouwkundige zaken er rekening dient te worden gehouden. Vlakverwarming en sporenverwarming hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Welk type zich het best leent is afhankelijk van meerdere factoren. Laat u informeren over een opritverwarming op maat door de specialist.

Controle van de opritverwarming voor aanvang van de winter

Bij een erkende specialist als Heating Group International kunt u een onderhoudscontract afsluiten. In dat geval wordt uw opritverwarming periodiek gecontroleerd. Het is verstandig om bij aanvang van de winter een controle van de opritverwarming te laten uitvoeren zodat het zeker is dat alles naar behoren functioneert. Het voordeel van deze periodieke controle is dat u nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. Bovendien bent u ervan verzekerd dat het systeem het hele jaar door functioneert zonder dat u hier omkijken naar heeft.

Bezoek de website voor meer informatie :