Uw huis beveiligen

Terwijl het aantal inbraken wel afneemt, op grond van de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewenst persoon binnen je huis of pand aan?

Inbraken binnen Nederland

In 2014 werd er nog gewoon 250 keer per dag ingebroken in Nederland. Een bovenmatig fors cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gedaald, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Zodra u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen 2 jaar geen één inbraak geregistreerd.

Terwijl de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een compact kaartje als voorbeeld een bankpas of klantenkaart voor nodig om binnen 30 seconden in te breken. Precies zodra je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Inbraak voorkomen

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Wanneer veel mensen aan het werk zijn, de kids op school en de buurt redelijk verlaten is. Eveneens binnen vakantieperiodes is er een top aan inbraken.

Maatregelen treffen

Zoals hierboven al opgemerkt dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van nieuwe sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar bv. ook op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn gemakkelijk open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra beschermde sloten op uw deuren.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn unieke sloten, gemaakt van extra sterk en duurzaam materiaal. Daarnaast zijn de sloten zo vervaardigd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Er zijn verschillende soorten veiligheidssloten, als voorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een specialist in sloten bijvoorbeeld een slotenmaker kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Tegenwoordig hebben veel wijken een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit binnen de groep gezet. Maar dit verhindert lang niet altijd een inbraak binnen je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.

Inbraaktips

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 

 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of binnen de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een klein sleutelkluisje voor binnen de schuur.
 • Zorg ervoor dat artikelen zoals samsungs na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash in je huis.
 • Leg uw dure sieraden en contact geld binnen een kluisje binnen huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet binnen een oude sok of onder een matras.

Ook met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Eveneens als een camera. Dit kan eveneens een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar vijf minuten weg bent.

 slotenmaker 365 Amsterdam

Bezoek de website voor meer informatie :