Van het op tijd aanvragen van octrooien gaat u niet over de rooie

Een octrooi aanvragen kan lastig zijn en is voor een uitvinder soms een behoorlijk stressvolle periode. Doe dit dan ook op tijd en anders kunt u altijd een professional inschakelen voor extra advies en assistentie. Ten eerste moet de uitvinding voor het moment van patentaanvraag nog nergens ter wereld openbaar zijn gemaakt. Ook niet door de uitvinder zelf. Daarnaast moet het product of proces een vindingrijke oplossing zijn. Dat wil zeggen dat de uitvinding voor een specialist geen voor de hand liggende oplossing mag zijn. Verder moet de uitvinding waarvoor u patent aan wilt vragen, daadwerkelijk vervaardigd kunnen worden. Als een uitvinding aan deze drie voorwaarden voldoet, kunt u bij het Nederlandse Octrooicentrum octrooi aanvragen.

 

Deskundig advies bij patent of octrooi aanvragen

Advies bij het aanvragen van en octrooi of patent kan ervoor zorgen dat uw uitvinding, en het vermarkten daarvan, in uw beheer blijft. Een specialist kan u met een deskundig advies goed op weg helpen. Het is ook mogelijk om begeleid te worden tijdens het volledige traject voor patent aanvragen. Een erkende specialist speelt altijd open kaart met u over de mogelijkheden van octrooi aanvragen voor een uitvinding. In ruil voor een minimale vergoeding bent u verzekerd van een objectief en eerlijk advies. Zodoende kunt u er zeker van zijn dat uw uitvinding op de juiste wijze gepatenteerd wordt.

 

Patent aanvragen voor intellectueel eigendom

Het aanvragen van een patent kunt u doen ter bescherming van uw intellectueel eigendom. Zo weet u zeker dat een ander er niet met uw uitvinding vandoor gaat. Als het proces van octrooi aanvragen eenmaal voltooid is, mogen anderen uw werk niet meer gebruiken zonder uw toestemming. Mocht iemand vervolgens misbruik maken van het beschermde ontwerp of idee, dan kunt u gerechtelijke stappen ondernemen. Als u er niet uitkomt met de partij die uw uitvinding misbruikt, kunt u naar de rechter stappen. U heeft bijvoorbeeld de optie om via een kort geding een verbod op inbreuk te vragen. Een specialist kan u op het gebied van intellectueel eigendom bijstaan.

Bezoek de website voor meer informatie :