Witgoed reparatie Amsterdam adviseert wat wel en niet in uw wasdroger kan

Wat kan wel en niet in de droger volgens witgoed reparatie Amsterdam?

Wel of niet in de wasdroger drogen

Niets kan je dag meer verpesten dan je gloednieuwe top uit de droger trekken en te zien dat het gekrompen is. Als je dit een keer te vaak hebt ervaren, is het misschien tijd voor een snelle opfriscursus over welke kleding je uit de droger moet houden.

Controleer allereerst altijd de instructies voor kledingverzorging op het etiket om te achterhalen of en hoe het artikel moet worden gedroogd. Bij twijfel is het altijd het veiligst om kleding aan de lucht te drogen. Dit zal geld besparen, slijtage van kleding tegen tuimelen in de droger voorkomen en zorgen over verpestte kleding verminderen.

Witgoed reparatie Amsterdam adviseert u over droogtijd

Ten tweede, sorteer kleding op basis van droogtijd. Doe sneldrogende items in één keer en langzaam drogende items in een andere. Als u stoffen in één keer mengt, worden sommige artikelen te droog en andere vochtig. Overdrogen zorgt ervoor dat kleding sneller krimpt, vervaagt en slijt. Door kleding te scheiden in twee afzonderlijke ladingen sneldrogende artikelen en langzaam drogende artikelen, voorkomt u dat u te lang gaat drogen en verlengt u de levensduur van uw kleding.

Een korte handleiding door witgoed reparatie Amsterdam

Hier is een korte handleiding voor wat wel en niet in de droger kan worden gegooid.

Niet drogen:

• 100% katoenen stoffen •

Kleding gemaakt van 100% katoen krimpt in de droger. In plaats daarvan vlak drogen of ophangen om te drogen. Let bij het kopen van kleding op voorgekrompen katoenen stoffen.

 

• Sweaters •

Sweaters kunnen krimpen, uitrekken, ontrafelen of in een wasdroger worden gedroogd. Over het algemeen is het het beste om truien liggend te laten drogen. Dit zal helpen voorkomen dat ze hun vorm verliezen of dat ze allemaal samen verpesten.

 

Delicate stoffen

De hoge temperaturen en de tuimelende beweging van wasdrogers kunnen kleding van fijn materiaal, zoals zijde of kasjmier, ruïneren. Deze stoffen zijn beter geschikt om vlak of droog te drogen te drogen.

 

• Wol

De hitte en wrijving van de droger zullen de wolvezels afbreken en ervoor zorgen dat het artikel krimpt. Wolstoffen verliezen ook hun vorm, dus droog ze voorzichtig plat. Als u ze opdroogt om te drogen, zal het materiaal uitrekken en ontrafelen.

 

Gevoerde items

Kleding die gevoerd is, moet professioneel worden gereinigd en gedroogd, omdat de voering anders kan reageren op het wassen en drogen dan het buitenste deel van het kledingstuk. Dit omvat jassen, jassen, truien en meer.

 

Wees voorzichtig met:

• Alles met elastiek

Na verloop van tijd kan elastisch gedroogd in een wasdroger kromgetrokken of uitgerekt worden.

 

• Synthetische stoffen

Sneldrogende synthetische weefsels zoals spandex, nylon, lycra, acryl en polyester kunnen aan de lucht worden gedroogd of in de machine worden gedroogd bij een lage temperatuur. Controleer het wasverzorgingslabel om te zien of het artikel in de machine kan worden gewassen.

 

Onderkleding

Door kleding met een beugel in de droger te doen, kan dit verbogen of misvormd raken.

 

• Transparante of gaasachtige stoffen

Een delicate droogcyclus met een langzame draaiing is acceptabel voor zeildoek of mesh-kleding. Natuurlijk is drogen aan de lucht altijd een veilige optie.

Advies nodig over wel of niet in de wasdroger drogen? Bel met witgoed reparatie Utrecht.

Bezoek de website voor meer informatie : https://witgoed-reparatie.net