Doe ook mee met de mobiele revolutie

Ondernemershuiszuidoost

Het ontwikkelen van mobiele apps

Mobiele apps zijn de toekomst! Niet zo gek, aangezien nagenoeg iedereen een smartphone en tablet heeft, soms zelfs meerdere. Deze gigantische groei in mobiele smart devices heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar mobiele apps enorm is gegroeid. Deze mobiele apps moeten uiteraard ontwikkelt worden, net zoals ieder ander stukje software. Echter zijn er meerdere manieren om een mobiele app te maken. Wij onderscheiden hierin 4 soorten: native apps, web apps, hybrid apps en de meest recente techniek ( google ) progressive web apps. Hoewel er veel overeenkomsten zijn, zijn er ook belangrijke wezenlijke verschillen. We leggen deze nader toe zodat je de beste keuze kunt nemen bij het maken van je eigen app.

Kortgezegd: native apps zijn specifiek ontworpen en gemaakt voor één mobiel besturingssysteem (zoals iOS, Android, Blackberry en Windows Phone), web apps draaien in de browser van het mobiele apparaat en zijn op elk modern mobiel besturingssysteem te gebruiken, en hybrid apps zijn een combinatie van native apps en web apps.

Native mobile apps

Native apps zijn inherent aan de groei en opkomst van de mobiele telefoon. Native apps zijn programma’s voor een specifiek besturingssysteem en zijn zodanig ook geschikt voor mobiele telefoons die enkel dat besturingssysteem ondersteunen. Hierdoor maakt de native app gebruik van de unieke eigenschappen van de telefoon en is deze app niet zomaar om te zetten naar een ander telefoon. Dé belangrijkste en grootste voordeel van een native app is dat deze de beste prestaties leveren, doordat ze volledig toegewijd zijn gebouwd op het OS en toestel. Native apps maken gebruik van diverse functies, zoals camera, gps, microfoon, fotocamera en het adresboek. Voor zware, complexe toepassingen raden wij native apps aan.

Web apps

Web apps zijn eigenlijk vrij ‘simpel’ van opzet. Dat komt doordat ze gebruik maken van algemene webtechnologieën zoals HTML, CSS en Javascript. Het zijn feitelijk websites gegoten in app vorm geschikt voor de mobiel en tablet. De ‘app’ wordt uitgevoerd door de webbrowser en aangezien webbrowsers steeds beter en slimmer worden, kan een web app ervaring al meer dan prima zijn. Het grootste voordeel is dat web apps zeer voordelig te maken zijn ten opzichte van native apps. Is je wens om een simpele app te hebben die standaard functionaliteiten moet bevatten, dan adviseren wij het gebruik van web apps.

Hybrid apps

Hybrid mobiele apps is een combinatie van web en native apps. Het maakt dus gebruik van platformspecifieke code en algemene webtechnieken. Een heel bekend voorbeeld is bijv. de Facebook app. De toegevoegde waarde van een native app is dat de updates voor verbeterde webtechnieken relatief eenvoudig doorgevoerd kunnen worden. Een native functie, zoals het gebruik van de telefoon camera, zal immers niet zo vaak een update nodig hebben. Dit maakt het doorvoeren van updates sneller en goedkoper dan een volledig native app.

Progessive web apps

Progressive web apps zijn vereisen geen installatie en zijn in staat om te ‘leren’. Naarmate de gebruiker een ”relatie” opbouwt met de app, wordt deze steeds krachtiger. Snelle laadtijd, ontvangst van pushmeldingen, pictogram op het startscherm en een compelete app ervaring op het scherm. Zodoende worden deze apps (Google) progressive web apps (PWA) genoemd.

PWA doen ook niet onder in gebruikerservaring. Ze zijn betrouwbaar, want ze laden onmiddellijk (ook onder minder goede netwerkomstandigheden). De snelle reacties dragen bij aan de ervaring met vloeiende animaties en zonder stokkende scroll-functies. Omdat het aanvoelt als een app, wordt je meegesleept in het unieke gebruiksgemak. Vanwege deze kwaliteiten, wordt het alleen maar aantrekkelijker om hiervoor te kiezen qua ontwikkeling. 53% van de gebruikers verlaat een website als het laden langer dan 3 seconden duurt. Eenmaal geladen, verwachten zij een snelle interactie. Progressive web apps zijn te installeren vanaf de browser op uw scherm, zonder de tussenkomst van een app store. Door deze snelle en meeslepende ervaring bieden zij het gemak die gebruikers verwachten, onder andere met push-berichten via het web.

Meer weten over de mogelijkheden voor mobile apps? Appelit ontwikkelt apps en maatwerk software voor klein en groot MKB tegen concurrerende tarieven. Vele opdrachtgevers gingen je voor en zijn overtuigd geraakt van onze inhouse kennis en knowhow. Maak kennis met ons team van toegewijde applicatieontwikkelaars en neem contact op voor een kennismaking.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.appelit.com/