Ondernemershuis Zuid-Oost
Ict

Doe ook mee met de e health revolutie

Het ontwikkelen van e health voor de zorg

E health apps zijn de toekomst! Niet zo gek, aangezien nagenoeg iedereen een smartphone en tablet heeft, soms zelfs meerdere, en we steeds bewust en gezonder willen gaan leven. Al deze slimme apparaten kunnen voorzien worden van e health applicaties die je gezondheid kunnen monitoren. De nieuwste rage is het dragen van smartwatches of een fitbits die precies meten hoeveel je beweegt en wat je hartslag is. Positieve ontwikkeling, want hoe meer we ons zelf gezond houden hoe minder vaak we bij de dokter zitten met klachten.

Desondanks zijn zaken als vergrijzing, toename in diabetus en overgewicht en een steeds ongezondere jeugd problemen die ook in Nederland aan de orde zijn. Terwijl de vraag naar zorg toeneemt zien we tegelijk een knel in de aanbod van zorg. Zorg personeel raakt overbelast, krijgt te maken met burnout of worden door bezuinidingen ontslagen. Al deze vraagstukken vereisen slimme toepassingen in de zorg die het werk efficienter kunnen maken, maar ook effectiever. Hier komt Vcare om de hoek kijken met een geweldige telefonie en communicatie cloud platform voor de zorg en MKB.

Hoe is e health verweven in Vcare connect

De manier waarop Vcare connect is opgezet is helemaal inl lijn met de nieuwste ontwikkelingen en vraag vanuit de markt en dat heeft alles te maken met schaalbaarheid en flexibiliteit. Het super veilige platform draait namelijk, zoals eerder gezegd in de cloud. Dat biedt vele voordelen omdat er geen noodzaak is voor de installatie van complexe software op werkplekken én dat een werkplek overal kan zijn zolang er maar een internetverbinding aanwezig is. Dit biedt natuurlijk in een scenario als een pandemie zoals het coronavirus een geweldige uitkomst.

Wanneer door veiligheidsoverwegingen en risico op besmetting zorgmedewerkers thuis moeten werken, dan is dat dus met het Vcare zorg communicatieplatform geen enkel probleem. Vcare connect bevat diverse applicaties die op ieder moment ingeschakeld kunnen worden door de gebruiker. Dankzij onze slimme integratie met bestaande HIS en HAPIS informatiesystemen van Pharmapartners, Chipsoft en Topicus kan Vcare connect gekoppeld worden met de meest gebruikte patiendossier systemen in Nederland. Alle applicaties zijn onderdeel van slimme e health oplossingen die afgestemd zijn aan de wensen van zorgverleners.

Web apps in de cloud | Veilig en overal

De applicaties die ontwikkeld zijn hebben we gedaan in samenspraak met grote zorg- en thuiszorgorganisaties, huisartsen en andere medische professionals. Waarom? Omdat wij vinden dat het systeem ontzettend gebruiksvriendelijk moet werken in de ogen van de zorgmedewerker. Daarom hebben we onze zorg applicaties afgestemdn aan wat de zorgmedewerker in dagelijkse activiteit het meest tegenkomen. Enkele voorbeelden van slimme apps die wij aanbieden zijn:

 • Automatisch terugbellen
 • Roosterplanner en kalenderfunctie
 • Fax to email
 • Automatische verwijzing telefonie
 • Internet telefonie
 • Veilig online beeldbellen
 • Integratie met Microsoft Teams
 • Herhaalrecepten aanvragen via een keuzemenu

Vcare bezit bovendien aan het ISO27001 en NEN7510 certificaat om aan de hoogste eisen te voldoen voor privacy en bescherming algemene persoonsgegevens.

Zorg op afstand bieden met beeldbellen en e-consults

E-health heeft niet alleen betrekking op het zelf moitoren over je eigen gezondheid. Het wijst ook op slimme digitalisering van zorg zodat zorgpersoneel slimmer en effectiever kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van het elektronisch patiëntendossier (EPD) , waardoor het makkelijk is om belangrijke data van een patiënt van de ene ziekenhuis naar een andere ziekenhuis over te dragen bij spoed. Een andere ontwikkeling is het bieden van zorg op afstand.

bij Vcare geloven we in een persoonlijke aanpak van e health en zorg op afstand. Daarom hebben wij Vcare Video connect ontwikkeld. Dit is onze beeldbel applicatie die door Vcare gebruikers te gebruiken is én niet-Vcare gebruikers in de vorm van een standalone applicatie. De ontwikkeling van deze applicatie is in een stroomversnelling gekomen mede door de coronacrisis. Deze pandemie heeft de druk op de zorg verhoogd en daarom is de vraag naar beeldzorg enorm toegenomen.

Met Video connect wordt een veilige beeldbel verbinding opgezet op een zeer makkelijke manier. Vanuit het dashboard kunnen medewerkers een link delen via sms of e-mail naar de patiënt. Deze kan het met elk apparaat openen, dus mobiel, tablet of een computer. Er wordt altijd een telefonie verbinding opgezet en eventueel een 1 of 2 zijdig beeldverbinding voor een consult. Beeldverbinding maakt het mogelijk om zorg op afstand te bieden en een triage toe te passen. De voordelen zijn;

 • Mogelijk vanuit iedere locatie
 • Patiënt kan thuis de zorg krijgen die het nodig heeft
 • Er is geen reistijd
 • Het kan op ieder moment ingezet worden

Video connect is een uitstekende oplossing en enorm geschikt voor professionals die op afstand zorg willen bieden. Neem contact op met één van onze adviseurs voor een demo. Dat kan ook via info@vcareconnect.nl of telefonisch via 088-4800900.

Meer weten over de mogelijkheden voor mobile apps? Vcare ontwikkelt apps en maatwerk software voor de zorg die voorzien in de bhoefte van 1e lijns hulpverlening. Vele opdrachtgevers gingen u voor en zijn overtuigd geraakt van onze geweldige Vcare connect platform. Maak kennis met ons team van toegewijde applicatieontwikkelaars & adviseurs en neem contact op voor een kennismaking.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.vcareconnect.nl/