Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Adverteren

Wat is Crypto?

Wat is crypto eigenlijk precies?

Wat is crypto? Dat is een vraag die bij sommige mensen misschien al een tijdje leeft. Je hoort er veel over, maar je hebt geen idee wat je ermee moet. Dat hoeft geen probleem te zijn. Aan de hand van een aantal simpele zaken is goed te bepalen wat het precies is en wat je er allemaal mee kan. De volgende zaken zijn in ieder geval alvast belangrijk voor wat basiskennis. Aan de hand daarvan kan je dan zelf ook beter bepalen wat je nu eigenlijk precies wel of niet moet doen met de munten.

Versleuteld en veilig werken

Het eerste punt dat moet worden aangestipt bij de vraag wat is crypto, is dat crypto eigenlijk een afkorting van encryptie is. Dat betekent dus dat er versleuteld wordt. Dan vraag je je natuurlijk af wat er precies versleuteld wordt. Hier wordt het interessant, want dit is de kern van de zaak. De versleuteling zit hem in transacties. Crypto is dus eigenlijk een digitale vorm van geld, tenminste, wanneer het om cryptocurrency gaat. Wanneer je cryptomunten in bezit hebt, dan kan je daar in theorie op een veilige en versleutelde manier direct iets mee afrekenen bij de aanbieder.

Hoe werkt het precies?

Nu is je vraag niet alleen wat is crypto, maar ook: hoe werkt het precies? Dit systeem werkt volgens het zogenaamde blockchainprincipe. Dit is een soort digitaal grootboek. Daarin worden alle transacties opgenomen. Zo is altijd precies duidelijk wat waarheen gaat en hoe dit gebeurt. Daardoor ligt alles ook vast en kan er niet meer gefraudeerd of gesjoemeld worden. Bovendien ben je daardoor ook niet meer afhankelijk van derde partijen zoals banken. Dit was één van de belangrijkste redenen voor de ontwikkelaars om deze techniek te gaan ontwikkelen enkele jaren geleden. Dat is nog altijd wel het uitgangspunt.

Een handige optie voor investeerders

Een ander antwoord op de vraag wat is crypto is dat het een handige optie om te investeren is. Doordat de cryptomunten relatief schaars zijn, maar veel mensen interesse hebben, stijgt de waarde. Daardoor is er dus ook een tweede vorm van gebruik van de cryptomunten ontstaan. Om die reden is het dus ook interessant om eens te bekijken of dit iets voor jou is. Je kan op die manier heel gemakkelijk een goede deal sluiten en iets extra’s verdienen. Dit is zelfs voor een aantal cryptomunten de eerste vorm van gebruik, nog boven het gebruik als betaalmiddel. 

Welke vormen zijn er allemaal?

Veel mensen geven als antwoord op de vraag wat is crypto dat het om bitcoin gaat. Dit is wel waar, maar het is lang niet de enige vorm. Er zijn namelijk talloze munten en systemen die onder de naam crypto kunnen vallen. Dat maakt het dus ook heel belangrijk om goed te bepalen wat de mogelijkheden allemaal zijn. Kijk goed naar de verschillen tussen de diverse cryptomunten en maak aan de hand daarvan dan een keuze. Zo kan je precies bepalen wat voor jou de beste keuze is en waar je in investeert. 

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.cryptokopen.nl