Ondernemershuis Zuid-Oost
Bedrijfsvoering

De gevolgen van een reorganisatie

Een bedrijf kan tot in de puntjes georganiseerd zijn. Waarbij de juiste producten en diensten worden verkocht die zich uitstekend onderscheiden. Maakt niet uit hoe goed een bedrijf of onderneming is georganiseerd. Als het bedrijf niet de juiste werknemers in dienst heeft die zich op de juiste plek zitten. Die liefde voor hun vak hebben. Dan kan het bedrijf niet de volledige potentie van succes bereiken.

Als een bedrijf merkt niet de juiste mensen op de juiste plek te hebben leid dit vaak tot een reorganisatie. Wat voor veel mensen leidt tot een toename van stress. Werknemers krijgen stress want ze moeten weer gaan solliciteren. Vaak worden er dan op andere functies gesolliciteerd. Voor mensen die al jarenlang voor een bedrijf werken wordt dit vaak ervaren als een nachtmerrie. Voor de mensen die niet zo lang voor de organisatie werken leidt dit ook tot een poel van kansen. Vaak moet er weer worden onderhandeld over de arbeidsvoorwoorden. En bij sommige werknemers heeft het zelf ontslag tot gevolg. Er zijn verschillende oorzaken voor een reorganisatie en het is dan ook vaak een combinatie van verschillende dingen. Klik hier voor meer informatie.

Vaak krijgen de werknemers vaak wel veel begeleiding tijdens een reorganisatie. Zo worden ze begeleidt tot een vinden van een nieuwe werkomgeving. Dit heet outplacement. De kosten van de outplacement is voor rekening van de werkgever. Een outplacement bureau helpt intensief bij het vinden van een nieuwe baan. Dit wordt gedaan door middel van verschillende oefeningen en trainingen. Wat moet leiden tot een verdere ontwikkeling van de werknemer om zodoende een baan te vinden die bij hem/haar past. Kijk op www.carrierepoort.nl voor meer informatie.

Reorganisatie kan zowel negatieve als positieve gevolgen hebben. Het kan voor de een, een kans zijn om zich verder te ontwikkelen binnen het bedrijf. Voor een ander kan het heel erg tegen zitten met het verlies van je baan als gevolg. Gelukkig bestaan er outplacement bureaus die er zijn om deze mensen verder te begeleiden.

Bezoek de website voor meer informatie : http://carrierepoort.nl/