Ondernemershuis Zuid-Oost
Bedrijfsvoering

Natuurlijke materialen in huis

Voor de lente is de trend van natuurlijke materialen in huis overal te zien. Hippe tentjes passen hun indeling hier op aan, blogs tonen prachtige foto’s van groene huizen en interieur tijdschriften staan vol met inspiratie over hoe je natuurlijke materialen in je huis kunt verwerken. Wij zetten de belangrijkste aspecten van deze trend voor je op een rijtje.

 

Groen

Groen is al lange tijd een trend in de interieur wereld. Waar een decennia geleden nog vooral voor wit gekozen werd, is groen tegenwoordig de meeste populaire interieur kleur. Dit groen kan van meubels komen, zoals een olijf groene bank of een donkergroen kastje, maar ook door een groene verf op de muren te smeren. Toch blijft de meest gebruikte vorm van groen in je interieur verwerken het plaatsen van plantjes. Kies bijvoorbeeld voor een sansevieria, ook wel vrouwentong genoemd. Deze plant is heel sterk en heeft vrij weinig water nodig. Doordat de plant zo weinig aandacht en verzorging nodig heeft, kunnen zelfs mensen zonder groene vingers van deze plant genieten. Een andere leuke plant is de pannenkoekplant. Deze plant wordt zo genoemd omdat de blaadjes heel plat zijn en daardoor op pannenkoeken lijken. Verder zijn palm planten ook aanraders, deze planten groeien snel en hebben net als de sansevieria weinig water nodig.

 

Rietwerk

Een trend die de laatste jaren echt terug is gekomen, is rietwerk. Zowel in als buitenshuis zie je dit terug komen. Binnenshuis zie je bijvoorbeeld leuke mandjes, geweven kussens of zelfs rieten meubels. Buitenshuis kun je ervoor kiezen om een rietwerk te laten maken door Van den Bergh rietdekkers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rieten dak voor je huis of voor de schuur. Dit bedrijf levert goed vakwerk.

 

Natuurlijke stoffen

Stoffen zoals linnen en katoen zijn populairder dan ooit. Ook stoffen met palm print of bloemetjes kun je in alle woonwinkels vinden.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.rietwerk.nl/