Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Eten en drinken

Een band opbouwen met lekker eten

Liefde gaat door de maag: een uitspraak die misschien overdreven klinkt, maar vaak toch een kern van waarheid met zich meebrengt. Iemand die zorgt voor lekker eten wordt vaak direct geliefd, waardoor het zorgen voor goed eten dé manier is om een beginnende band op te bouwen. Als zulke banden ergens belangrijk zijn, dan is dat wel bij kleine ondernemingen. Deze ondernemers moeten het hebben van hun beperkte aantal mensen. Hier zijn een paar manieren waarbij eten kan helpen om deze mensen zo dichtbij mogelijk te houden.

De weinige werknemers tevreden houden

Kleine bedrijven hebben natuurlijk niet zoveel werknemers. Daarom is het juist bij deze kleine ondernemingen heel belangrijk om werknemers tevreden te houden en om een goede band met deze werknemers op te bouwen. Een goed moment om aan deze band te werken is tijdens de lunchpauzes. Wat ondernemers daarom af en toe kunnen doen is luxe broodjes belegd te bestellen, zodat iedereen even tussen het werk door kan genieten van een lekkere lunch. Tijdens deze lunch kunnen ook gesprekken over privézaken op gang komen en kunnen er naast werkrelaties, ook vriendschappen ontstaan. Een goed hecht team zal ten eerste beter samenwerken, maar ook minder snel uit elkaar gaan. Een hecht team is daarom hét fundament voor een succesvolle kleine onderneming.

Gezamenlijke overwinningen vieren

Daarnaast kan de baas van een ondernemer goed werk ook belonen met heerlijk eten. Al helemaal in Amsterdam zijn veel ondernemers te vinden, en catering Amsterdam kan daarom zorgen voor een leuk feestje na een succesvol uitgevoerde opdracht of een net gesloten belangrijke deal. Dit kunnen natuurlijk borrels op kantoor zijn waarbij lekkere flessen wijn, speciaalbiertjes en heerlijke hapjes bezorgd worden door cateringbedrijven. Ook kunnen ondernemers denken aan een dinnerparty voor het hele team, waarbij een compleet luxueus diner bezorgd kan worden voor alle werknemers. Zulke feestjes kunnen de band versterken tussen collega’s onderling en tonen tegelijk ook erkenning van de baas voor het harde werk dat is geleverd.

Klanten met een diner binnenhalen

Bij zulke ondernemingen zijn niet alleen de werknemers, maar natuurlijk ook de grote klanten erg belangrijk. Een goede band met de klant zorgt voor een langdurige werkrelatie. Zulk vertrouwen kan gewonnen worden door iets te doen buiten het kantoor om, bijvoorbeeld door private dining in Amsterdam. Bij een private dinner kan er naast zakenpraat, ook rustig gepraat worden over privélevens van klanten, zonder dat er iemand ondertussen mee aan het luisteren is. Even ontspannen met de klant zonder alleen maar te denken aan geld, kan een amicale relatie creëren die verder gaat dan alleen het werk. Al helemaal voor kleine ondernemingen zijn zulke relaties belangrijk, aangezien één zakenrelatie al zorgt voor een groot deel van de inkomsten van de ondernemer.

Kan dat ook met een lunch?

Soms komt de avond niet voor iedereen uit. Jonge ondernemers met een jong gezin moeten ‘s avonds vaak thuis zijn om voor de kinderen te zorgen of het eten op tafel te zetten. Daarom is voor sommigen een luxe zakelijke lunch bestellen op het kantoor de ideale oplossing. Eigenlijk kan hiermee precies hetzelfde bereikt worden als bij de private dining,  maar dan gewoon in het daglicht. Zo is er dus voor elke ondernemer wel een manier om het bedrijf te versterken en tegelijk te genieten van lekker eten.