Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Marketing

Backlinks linkbuilden om hoger in Google te komen

In de afgelopen jaren is het online marketing steeds een belangrijkere rol gaan spelen.

Een van de hoofdaspecten van de online marketing is de linkbuilding. De linkbuilding is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je hoog in de resultaten van zoekmachines zoals google komt.

Het concept van linkbuilden is eigenlijk erg simpel. Je zorgt ervoor dat je meer verkeer naar je site krijgt door links op andere sites of via de resultaten op google. Het linkbuilden correct voeren, is echter niet zo makkelijk. Je moet goed opletten op welke site je jouw links zet en ook de teksten waarin je links voorkomen moeten goed zijn.

Hoe werkt het linkbuilden?

Dan is de vraag hoe het linkbuilden precies werkt? Het is logisch dat met meer links je meer verkeer krijgt naar je website maar hoe kom je precies hoger in de resultaten van google?

Dit wordt gedaan door backlinks linkbuilden. Dit houdt in dat je een linkprofiel maakt door verschillende backlinks te plaatsen op diverse sites. Met het begrip backlinks worden de links die meestal op externe sites staan bedoeld. Ook komt het voor dat de links in je eigen website staan. Bij deze links verwijs je dan naar andere pagina’s in je website om het verkeer zo hoog mogelijk te maken en je klanten zo snel mogelijk te helpen.

Waarom is een goede linkprofiel belangrijk?

Nu je weet wat een linkprofiel is, komt de vraag waarom het zo belangrijk is om een zo goed mogelijk linkprofiel te hebben. Je zou ervoor kunnen kiezen om zoveel mogelijk links te verspreiden maar dat zorgt niet altijd voor de beste linkprofiel.

Zoekmachines zoals Google hebben bepaalde algoritmes gemaakt om jouw website te beoordelen. Ook is er een backlinks checker die de zoekmachines gebruikt om jouw backlinks te beoordelen. Als je het linkbuilden goed heb gedaan dan zal google je hoger in de resultaten zetten. Heb je echter een slecht linkprofiel dan kan je juist omlaag in de resultaten gaan. Daarom is het belangrijk om een zo goed mogelijk linkprofiel te hebben.

Hoe kom je aan meer backlinks?

Een goed linkprofiel is dus erg belangrijk. Maar het creëren van je linkprofiel met de backlinks kan erg lastig zijn. Wanneer je zelf de backlinks creëert dan kunnen de zoekmachinessnel de lagere kwaliteit inzien en kan je dus slechter in de resultaten staan.

Daarom is het erg handig om te kiezen voor een backlinks genereren plan bij een gespecialiseerd bedrijf. Zij kunnen ervoor zorgen dat jouw site een erg natuurlijk linkprofiel krijgt waardoor de zoekmachine je beter zal beoordelen, en je krijgt goede kwalitatieve backlinks op sites wat het verkeer naar je website zal verhogen.

Wil je zeker weten dat je de goede backlinks creëert?

Als je ervoor kiest om te beginnen aan het linkbuilden kan jouw linkprofiel inzien erg onoverzichtelijk zijn. Als je kiest voor een betaalde of gratis backlinks checker kan je ervoor zorgen dat je backlinks van goede kwaliteit zijn, en kan je alle informatie van je backlinks checken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het aantal en het verkeer dat je met de links krijgt.