Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Kinderen

Het belang van spelen voor een kind

Het belang van spelen voor een kind

Spelen is zelfmotiverend. Het is een vrijwillige deelname aan activiteiten die typisch verband houden met plezier en geluk. Spelenderwijs leren kinderen over de omgeving en hun lichaam. Ze leren ook spelenderwijs hun plaats in de wereld om hen heen. Kinderen leren in de vroege kinderjaren over hun wereld door vrij of ongestructureerd te spelen. Spelen is ook een uitstekende manier om sociale vaardigheden te verbeteren. Naarmate ze ouder worden, leren kinderen over regels door spelletjes met regels te bedenken. Ze leren ook over winnen en verliezen en eerlijk spelen. Kinderen leren over impulsbeheersing en afstand houden, evenals onderhandelen en probleemoplossing om ergens in uit te blinken. Het spel van kinderen is dus ongelooflijk belangrijk. Het kopen van een kleuter fiets is ook een geweldige manier voor kinderen om plezier te hebben en tegelijkertijd sociale vaardigheden te ontwikkelen waarvan ze zich misschien niet bewust zijn.

Hoe ontwikkelen spelen en fietsen sociale vaardigheden?

Bewegen en spelen is voor veel kinderen niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Kinderen zijn meer geneigd om videogames te spelen en alleen naar tablets te staren. Spelen is echter essentieel voor de ontwikkeling van fijne en grove motoriek bij kinderen. Kinderen ontwikkelen door spel een perfecte controle en coördinatie van grote lichaamsbewegingen (grove motoriek) en fijne motoriek (coördinatie van minuscule spierbewegingen). Fysieke kracht en beweging zijn afhankelijk van de motoriek van een kind. Ze gebruiken ze dagelijks en hun hele leven lang. Ze helpen ons bij het bewegen en bij het uitvoeren van taken zoals tillen, lopen en rennen, maar ook bij het spreken, zingen en typen op een toetsenbord. Een kind krijgt een hele reeks nieuwe vaardigheden als het leert fietsen. Ze ontwikkelen vertrouwen in zichzelf en in hun sociale vaardigheden. Kinderen gaan meer met elkaar om en gaan graag met elkaar fietsen. Fietsen zal hen dus kennis laten maken met een hele nieuwe wereld die ze graag zullen ontdekken met hun familie en vrienden. Onthoud dat peuters vatbaar zijn voor driftbuien. Zorg er dus voor dat je wat dingen inpakt in een stevige weathergoods city back pack, indien je ze even gerust moet stellen.

Hoe help je bij de ontwikkeling van grove motoriek?

Laat een kind ook eens spelen op een mini-hindernisbaan. Daar kan hij of zij heerlijk op en neer of over en onder verschillende objecten door klimmen. Zorg ervoor dat je beloningen in je strandtas groot verpakt nadat ze de activiteit hebben voltooid. Op de manier kun je je kinderen motiveren om meer interactief te zijn. Moedig je kind aan om met verschillende snelheden te rennen terwijl je probeert ze te vangen. Je kunt ze ook aanmoedigen om op een fiets of ander rij-speelgoed te gaan rijden. Begin met duwen en bouw zo nodig op naar trappen.

Spel van een kind: rol van de ouder

Ouders spelen een belangrijke rol in het spel van kinderen. Door deel te nemen aan het spel kunnen jij en je kinderen sterke relaties aangaan in een plezierige omgeving. Door met je kinderen te spelen, kun je ze helpen bij het leren van nieuwe vaardigheden. De acceptatie en lof van een ouder biedt de meest positieve bekrachtiging voor kinderen. Spelen met ouders is het belangrijkste spel voor jonge kinderen, maak er daarom elke dag tijd voor.