Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Mode en Kleding

Een nieuwe rugtas kopen. Waar let je op?

Een nieuwe rugtas kopen. Waar let je op? 

Een rugtas is een van de meest voorkomende tassen in het dagelijks leven. Veel studenten, scholieren en anderen kiezen voor een rugtas. Deze tas heeft erg veel ruimte en is gemakkelijk mee te nemen omdat deze op je rug hangt. Dit zorgt ervoor dat je niet de hele tijd rond moet lopen met een tas in je hand. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het aanschaffen van een rugtas. 

Waar je op moet letten bij het kopen van een rugzak

Tegenwoordig komen rugtassen in veel verschillende vormen en maten. Het enige wat de tassen allemaal overeenkomend hebben is dat de tassen op je rug hangen door middel van banden over je schouders. Bij een rugtas kopen moet je letten op de grootte van de tas, de stijl van de tas en natuurlijk het ontwerp. Er zijn veel rugzakken op de markt, elk met zijn eigen kenmerken. 

Een traditionele rugtas zoals een tommy tas heeft een groot vak achter met een ritssluiting rondom en een klein vakje voorop met ook een ritssluiting. Deze tas wordt door middel van 2 banden die over je schouder gaan op je rug gehangen. Omdat deze tassen gemakkelijk te dragen zijn op de fiets en genoeg ruimte hebben voor schriften, laptops en andere schoolspullen zijn ze erg populair. 

Daarnaast zijn er ook rugtassen met een alternatieve sluiting. Deze rugtassen hebben bijvoorbeeld een flap aan de bovenkant die gesloten kan worden met een knoop of touw. De functie hiervan is dat wanneer de tas iets te vol is de extra flap nog ruimte kan creëren voor extra spullen. Er zijn veel soorten rugtassen. Ook de stijl is belangrijk bij het kiezen van de juiste tas. Ga naar de website van The Bag Store en kijk tussen het grote assortiment naar de perfecte tas voor jou. 

Alternatief voor een rugtas

Veel mensen kiezen voor een rugtas omdat ze niet de hele tijd met een tas of spullen in de hand willen lopen. Een leuk alternatief hiervoor is een cross body tas. Deze tas hangt zoals de naam al zegt schuin over je lichaam. Deze tassen komen in verschillende maten, zowel groot als klein. Het voordeel? Een rugtas zit op je rug en je moet deze eerst afdoen voordat je er bij kan. Een crossbody bag hangt bij je heup en is gemakkelijker om bij te komen.