Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Internet marketing

Hoe kun je geld verdienen met YouTube?

Wil jij graag online geld verdienen? Dan is dat tegenwoordig natuurlijk een stuk eenvoudiger, dan dat het enkele jaren geleden was. Met de komst van onder andere YouTube, is het door middel van het krijgen van abonnees en dus kijkers mogelijk om flink wat geld te kunnen verdienen. Dit kan op een aantal verschillende manieren. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je in dit artikel.

 

Hoe verdien je geld met Youtube

Het daadwerkelijk geld verdienen met YouTube kan op een aantal verschillende manieren. Zo kun je geld verdienen met bepaalde advertenties die je rondom je video’s laat plaatsen door middel van Adsense. Maar ook affiliate marketing, sponsoring en ook allerlei andere mogelijkheden maken het mogelijk dat je geld kunt verdienen met YouTube, maar hoe zorg je er nu voor dat je geld verdiend?

 

Advertenties tonen

De manier van geld verdienen via YouTube die het meest voor de hand ligt, dat is middels het tonen van advertenties. Dit kan voor, tijdens en na een video en levert je vaak een bepaald bedrag per 1000 kijkers op.  Hoeveel geld je hiermee verdient is van veel verschillende factoren afhankelijk. Goed om te weten, is dat er geen advertenties worden weergegeven als het gaat om video’s voor kinderen, daarnaast zijn er ook mensen die gebruik maken van een Adblocker, waardoor ze geen advertenties te zien krijgen.

 

Sponsoring

Wanneer jij op iedere foto’s duizenden views hebt, is het voor een bedrijf of merk natuurlijk interessant om een samenwerking met je aan te gaan. Vooral wanneer je bijvoorbeeld een bepaalde doelgroep als publiek hebt, kan het zijn dat je producten of geld krijgt in ruil voor deze promotie. Dat wil zeggen dat jij tijdens deze video’s bijvoorbeeld een bepaald product reviewd of gebruikt. Op deze manier hoopt de adverteerder natuurlijk een grote publiek te bereiken en dus zo ook meer omzet te gaan genereren. Wel is het belangrijk vooraf goede afspraken te maken over de hoogte van de vergoeding. Zo kun je een afspraak maken op basis van verkopen, maar ook op basis van het aantal views op een bepaalde video.