Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Aanbiedingen

De verschillende soorten palmen

Als je een plantenliefhebber bent, dan heb je waarschijnlijk wel eens overwogen om een palm aan je verzameling toe te voegen. Maar wist je dat er meer dan 2600 verschillende soorten palmen zijn? Dat zijn heel veel palmen! In deze blogpost laten we je kennismaken met enkele van de populairste soorten palmen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke soort het beste bij je past.

 

De Chinese windmolenpalm

De Trachycarpus wagnerianus, of Chinese windmolenpalm, is een van de populairste soorten palmen. Hij komt oorspronkelijk uit centraal China en kan tot 40 meter hoog worden. Deze palm wordt gekenmerkt door zijn waaiervormige bladeren en zijn tolerantie voor koud weer. Woon je in een gebied met koude winters, dan is dit de palm voor jou! Bekijk onze planten van MyPalmShop!

 

De vrouwen palm

Een andere populaire palmsoort is de Rhapis excelsa, of vrouwen palm. Deze palm komt oorspronkelijk uit het zuidoosten van Azië en kan wel een meter hoog worden. Hij wordt gekenmerkt door zijn slanke bladeren en zijn vermogen om te gedijen op schaduwrijke plekken. Als je een schaduwrijke plek in je tuin hebt die wat vergroening nodig heeft, dan is dit de perfecte palm voor de klus.

 

De betelnootpalm

Tot slot hebben we de Areca catechu, of betelnootpalm. Deze palm komt oorspronkelijk uit Zuid-India en Sri Lanka en kan wel 100 meter hoog worden. Hij wordt gekenmerkt door zijn lange, slanke bladeren en zijn vruchten, waarvan betelnoten worden gemaakt. Als je op zoek bent naar een hoge palm die een statement maakt, dan is dit de palm voor jou!

 

Zoals je ziet zijn er veel verschillende soorten palmen om uit te kiezen. Bij de beslissing welke voor jou geschikt is, is het belangrijk rekening te houden met je klimaat en je landschaps behoeften. We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen je keuzes te beperken, zodat je de perfecte palm voor je huis kunt vinden.