Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Zakelijk

Maak goede reclame met een interactieve video

Reclame maken voor je bedrijf is belangrijk om de naam in leven te houden en mogelijk nieuwe klanten te bereiken. Reclame was vroeger in de kranten en via posters, maar er zijn op dit moment nog veel meer goede opties. Veel gebeurd ook op social media, zoals het posten van foto’s of verspreiden van een advertentie. Een van de beste manieren om reclame te maken is door iets te plaatsen waar mensen zich in kunnen herkennen en daarom vertellen we je hier graag meer over interactieve video. Deze unieke manier van reclame maken werkt namelijk erg goed.

 

Dit kun je allemaal doen in een interactieve film

Een interactieve video is een video waarbij er interactie is tussen de video en de persoon die het kijkt. Een interactieve film is dus reclame waarbij de kijker echt betrokken wordt. Denk bijvoorbeeld aan een vraag stellen aan de kijker in de video of het toevoegen van links naar producten, diensten of andere highlights. Op deze manier voelt de kijker zich meer betrokken bij je bedrijf en kunnen ze makkelijk via de link bij een website, dienst of product terecht komen. Op social media kunnen interactieve video’s makkelijk worden verspreid.

 

De voordelen van een interactieve film

Er zitten veel voordelen aan het gebruiken van een interactieve film voor je bedrijf of als reclame voor bijvoorbeeld een festival of ander evenement. Je bereikt er ten eerste veel mensen mee en misschien zelfs wel verschillende doelgroepen. Ze raken betrokken bij je bedrijf of worden enthousiast over het evenement dat eraan komt. Door deze unieke manier van reclame zullen mensen zich je bedrijf, het evenement of wat er dan ook besproken wordt langer herinneren. Daarnaast kun je in een interactieve video makkelijk links plaatsen naar producten, diensten of tickets bijvoorbeeld.

 

Laat een interactieve film maken

Het maken van een interactieve film of video kan wat werk kosten, vooral als je er een topvideo van wilt maken. Het is dan ook aan te raden het maken van een video die interactief is te laten uitbesteden. Er zijn professionals die je kunnen helpen met het filmen en editen van de video. Zo weet je zeker dat de video er geweldig uit gaat zien. Je betaalt hier een kleine prijs voor, maar dat is niks vergeleken met de mensen die je zult bereiken en de nieuwe klanten die je zult aantrekken. Kies dus voor interactieve video.

 

Tip: HiHaHo