Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Bedrijven

Waarom een bedrijf lokaal opzetten het beste is

Dus je wilt een bedrijf opzetten. Natuurlijk zou het heel mooi zijn als je binnen een paar jaar tijd nationaal bekend bent, of zelfs internationaal op de markt aanwezig bent. Toch is het beste advies dat je kunt krijgen voor groei om lokaal te beginnen. Daarna kun je altijd verder groeien, maar lokaal een bedrijf opzetten heeft simpelweg een aantal voordelen die je niet meekrijgt als je meteen te groot gaat denken.

Netwerk

Als je lokaal je netwerk op gaat zetten dan heb je de kans om iedereen in levenden lijve te ontmoeten. Zo krijg je een betere indruk van wie ze zijn en wat ze precies doen, en kun je keuzes maken die gefundeerder zijn dan keuzes bij contacten op lange afstand. Ook heb je op die manier je hele netwerk dicht bij elkaar en kun je daarom snel en precies fouten oplossen zodra je tegen problemen aanloopt.

SEO bureau Utrecht

Ook met een bedrijf als SEO bureau Utrecht weet je tenminste zeker dat zij je een goede boost kunnen geven. Ze zullen kennis hebben van de stad en de omgeving en goed weten waar ze mee bezig zijn, in vergelijking met je SEO direct nationaal te gooien. Als je via SEO bureau Utrecht eerst Utrecht over weet te nemen, dan heb je een solide basis om op voort te borduren. Hiermee heb je een vast netwerk aan klanten en geef je jezelf de kans om te groeien binnen een beperkt gebied. Vooral met een startersbudget is dit handig, want om nationale marketing goed te doen ben je al snel veel geld kwijt. Lokaal levert dus minder risico op omdat je een kleinere investering nodig hebt.

Groei vanuit thuis

Zie het bedrijf dat je aan het opbouwen bent en het bereik van dat bedrijf als een bubbel. Eerst begin je met een kleine bubbel die makkelijk overzichtelijk is te houden. Misschien hou je het zelfs bij familie en kennissen. Daarna groei je groter en groter, pak je de stad erbij, misschien de provincie. Dan het hele land. Je moet het risico tegen de winst af blijven wegen en geloven in je product. Als je jouw focus meteen te breed verspreid dan weet je vrij zeker dat het niet gaat lukken.

https://odiv.nl/seo-bureau-utrecht/