Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Particuliere dienstverlening

Online scheiden: voordelig en makkelijk

Een voordelige manier om jezelf moeite en tijd te besparen als je het huwelijk wilt stoppen, is met online scheiden met behulp van Echtscheidingswinkel. Het is nooit leuk om uit elkaar te gaan, maar als er geen andere weg is, wil je natuurlijk dat jouw relatie op een integere en positieve manier wordt beëindigd. Dan is een duidelijke communicatie zonder een hoop tussenpersonen de beste manier om tot een oplossing te komen. Met online scheiden kan dat. Hieronder lees je wat de voordelen zijn.

De voordelen van online scheiden

Allereerst ben je minder afhankelijk van derde partijen zoals een advocaat, rechter of mediator. Omdat je tegenwoordig zoveel informatie zelf op het internet kunt vinden, heb je minder hulp nodig en kun je dus veel tijd en kosten besparen. Het proces van de scheiding wordt ook makkelijker door de keuzevrijheid die je hebt met betrekking tot de communicatiemogelijkheden. Het onderlinge contact kan telefonisch verlopen, maar ook via een WhatsAppgroep of bijvoorbeeld per post. Zo kun je online scheiden op de manier die het best bij jullie past.

Mogelijkheid tot subsidie

Online scheiden kost over het algemeen weinig omdat er in de meeste gevallen een mogelijkheid is om subsidie aan te vragen. Bij de Echtscheidingswinkel kun je achterhalen of je in aanmerking komt, en een online echtscheiding aanvragen. Kom je niet in aanmerking, dan kun je er in ieder geval op rekenen dat er een vast laag bedrag wordt gehandhaafd, ongeacht de duur of complexiteit van de situatie.

Start de procedure

Als jullie er beide voor kiezen om de aanvraagformulieren in te vullen, wordt er afzonderlijk en met jullie gezamenlijk contact opgenomen. De echtscheidingsspecialisten zullen jullie begeleiden in het proces en zullen er zorg voor dragen dat alles goed wordt omschreven. Zo zal er, indien nodig, alimentatie worden berekend en de stukken komen vervolgens via de advocaat bij de rechtbank, waarna de echtscheiding zal worden ingeschreven bij de gemeente. Na een aantal weken is de echtscheiding afgewikkeld. Zo eenvoudig gaat dat bij de Echtscheidingswinkel.

https://www.echtscheidingswinkel.nl/