Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Dieren

Therapie zonder veel te praten

De beste paardencoaching Apeldoorn is een super fijne vorm van therapie als je moeite hebt met je gevoel onder woorden brengen. Misschien weet je niet waar je moet beginnen of vind je het gewoon ontzettend lastig om erover te praten. Paarden spiegelen je gedrag en emoties. De coach kan tijdens de sessie het gedrag van het paard aflezen en dat terugkoppelen naar jou door je bepaalde vragen te stellen. Wat er op dat moment met jou gebeurd, is dan ook terug te zien in het paard. Op deze manier zet je vaak snel stappen doordat je gevoel meteen zichtbaar wordt gemaakt.

Hulpmiddel voor iedereen

Paardencoaching Apeldoorn is geschikt voor iedereen die het nodig heeft. Hier zit geen leeftijd aan gebonden. Paarden kunnen van elk mens de emoties spiegelen, dus ook van wat jongere kinderen. Je hoeft niet paard te kunnen rijden om een traject aan te gaan, alles wordt namelijk vanaf de grond gedaan. Vaak is de eerste opdracht die je krijgt om het paard uit de wei te gaan halen met een halster en touw. Aan de hand van hoe makkelijk dit gaat is al een heleboel af te lezen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het paard van je wegloopt, maar het kan ook zijn dat het paard uit zichzelf al naar je toe komt.

Naar jezelf durven kijken

Het kan best confronterend zijn om je eigen gedrag en gevoel terug te zien in een paard. Hoe graag je het misschien ook zou willen, voor deze beesten vallen je emoties niet te verstoppen. Het is dus wel belangrijk dat je er voor openstaan dat alles op tafel kan komen. Paardencoaching Apeldoorn is een hele veilige vorm van coaching waarbij jij centraal staat. Het paard geeft je alleen maar een duwtje in de goede richting en is wellicht een steuntje in de rug. Wanneer je bang bent voor paarden is dit misschien niet de beste optie, maar toch kan het je wel helpen met van je angst af komen. Twee vliegen in één klap!