Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Aanbiedingen

Praktische tips voor het kopen van een goede koelkast

Het klinkt zo eenvoudig een koelkast kopen, maar niets is minder waar. Probeer bij het kiezen je hoofd koel te houden, dan volgt de rest vanzelf. Met de juiste tips weet je zeker dat jij een goede koelkast koopt, die al jouw eten en drinken heerlijk vers en gekoeld houdt. Benieuwd hoe je jouw ideale koelkast koopt?

Het kan vriezen het kan dooien

Bepaal eerst voor jezelf hoe groot je de verhouding tussen het vries- en koelgedeelte wil hebben. Dit ligt bij sommige koelkasten vrij dicht bij elkaar, maar er zijn ook ijskasten die een veel groter koelgedeelte hebben ten opzichte van de vriescapaciteit. Als je huidige koelkast aan al jouw wensen voldoet qua ruimte, dan kan je eenzelfde formaat koelkast kopen. Dit kan je alvast weer van je checklist afvinken. Het kopen van een goede koelkast komt steeds een stapje dichterbij.

Checklist voor een goede koelkast

Een goede koelkast houdt niet alleen jouw boodschappen zo vers mogelijk, maar is ook voorzien van:

  • energiezuinige technologie

  • opbergrekken voor eieren en flessen en een groentela

  • gehard glas voor draagkracht en veiligheid

  • snelfries- en snelkoelfunctie

Koelkast kopen

Wil je voorkomen dat je de ijskast zelf moet ontdooien, kies dan voor ijskast met no-frost technologie. Er zijn ook apparaten die een antibacterieel systeem hebben, waardoor schimmels en bacteriën geen kans krijgen. Heb jij een (half) open keuken, dan is het fijn als de koelkast weinig geluid maakt. Let daarom op de hoeveelheid dB. Hoe lager dat getal is, hoe stiller de koelkast. Een koelkast kopen, waarvan de deur in de andere richting geplaatst kan worden, kan voor jouw gebruiksgemak veel schelen. Mocht je het apparaat ooit op een andere plek willen zetten, dan kan dit zonder problemen. Een goede koelkast kopen, wordt met deze tips hopelijk een stuk eenvoudiger.

https://www.gereedschap-expert.nl/