Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Bedrijven

Uw zaak bespreken met een advocaat bestuursrecht amsterdam

Een goede advocaat bestuursrecht amsterdam kan u helpen bij verschillende bestuursrechtelijke procedures. Of u voor uw geschil een bestuursrecht advocaat nodig heeft, kunt u vinden in de wet. Bij twijfel hierover kunt u contact opnemen met de advocaat bestuursrecht amsterdam deze kan u dan verder helpen. Het bestuursrecht is er op ingericht dat u de eerste stappen van het proces zelf kunt doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schrijven van een bezwaarschrift. Dit kunt u vaak zelf, dit moet u dan indienen bij het juiste bestuursorgaan. Vaak is dit het bestuursorgaan waarvan u een brief met een besluit heeft ontvangen. Daarnaast moet u weten dat het afwijzen van een aanvraag gelijkgesteld wordt met een besluit. Dan kunt u dus ook juridische stappen nemen. Wat wel van belang is om te weten, is dat er termijnen gelden binnen het bestuursrecht.

Snel handelen zodat u niet te laat bent

Het is van belang dat u op tijd handelt. Als u een brief ontvangt van de gemeente bijvoorbeeld, kunt u het beste zo snel mogelijk handelen. Ook moet het bestuursorgaan tijdig zijn met reageren op uw brieven. Wat deze termijnen zijn en of u eraan voldaan heeft kan de advocaat bestuursrecht amsterdam u vertellen. Dit kan verschillen per procedure. Daarnaast is het zo dat de advocaat bestuursrecht amsterdam ook weet wat hij of zij moet doen indien de overheid niet tijdig handelt. Dan kunt u vaak gemakkelijker naar de rechter. Dat kan in sommige gevallen fijn zijn. Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden.

Activiteiten van een advocaat

De advocaat bestuursrecht amsterdam heeft op een dag met veel verschillende zaken te maken. Dat komt omdat het bestuursrecht een breed vakgebied is. Soms is een  advocaat bestuursrecht amsterdam gespecialiseerd in een bepaald deel van het bestuursrecht. Hierover zal hij of zij u dan informeren en u eventueel doorverwijzen naar iemand die meer weet over uw zaak.