Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Vakantie

Top 5 interessante bezienswaardigheden in Eindhoven

Nederland is een land dat veel toeristische attracties heeft. Eindhoven is de stad die op 5 steden na de grootste is in Nederland. Deze stad heeft een interessante geschiedenis die begint in de 13e eeuw. De stad is toen begonnen met een houten kasteel.

Deze stad heeft een aantal lastige tijden gekend. De moeilijkste was in de Tweede Wereldoorlog toen een aantal delen van de stad vernietigd werden. Als je Eindhoven door de ogen van een toerist bekijkt, heeft de stad veel te bieden. We zullen een aantal bezienswaardigheden bespreken.

Je kan een auto huren in Eindhoven en makkelijk van A naar B rijden en allerlei verschillende plekken ontdekken. Meer over autoverhuur in Eindhoven hier: https://www.autoprio.nl/nl-nederland-stad-eindhoven-noord-brabant/. U kunt een auto ophalen in de stad of op de luchthaven. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Eindhoven.

Bezienswaardigheden van Eindhoven

Deze dingen mag je niet missen als je in Eindhoven bent.

Evoluon bezoeken

Zo’n soort plek vind je nergens anders op de wereld. Het is door Philips gebouwd en bedoeld als museum. Echter dient het nu een ander doel. Het wordt gebruikt als conferentie center, een unieke plek voor internationale bezoekers. Ook als toerist kan je deze plek bezoeken en een kijkje nemen bij het prachtige interieur en de bijzondere buitenkant.

Het Genneper Park

Dit is de beste plek in Eindhoven om even te relaxen. Je kunt er picknicken of lekker wandelen. Het park is 200 hectare groot en er zijn veel houten bruggen. Je vindt er ook een restaurant en een zwembad, wat dit park een geweldige plek voor toeristen maakt.

Het Eindhoven Museum

Dit museum is vrij bijzonder omdat het een openlucht museum is. Het bevat veel geschiedenis van Eindhoven. Het is gemaakt rond het thema IJzertijd maar je vindt er ook stukken uit de Middeleeuwen. Het is een gave bestemming voor gezinnen met kinderen die een leerzaam uitje zoeken.

St. Catherine kerk

Deze kerk en de omgeving ervan vertelt je veel over de geschiedenis van deze plaats. De twee torens en het design zijn heel uniek en bieden een prachtig uitzicht. Niet alleen de buitenkant is fantastisch, ook het interieur is heel interessant. Het was ooit een normale kerk maar na de restauratie van de schade die in de Tweede Wereldoorlog ontstond is het een nationaal monument geworden.

Het DAF Museum bezoeken

Dit museum leert je veel over de geschiedenis van auto’s. Je ziet vrachtwagens en auto’s gemaakt met oude technieken. Ook de oudere vrachtwagens en brandweerauto’s zijn goed bewaard gebleven. Je vindt hier echt een aantal unieke automobielen.

Eindhoven is een stad met een interessante geschiedenis omdat er door de tijd heen veel gebeurt is. Als je in Eindhoven bent moet je de bovengenoemde plekken echt bezoeken, hierdoor kom je veel over Eindhoven te weten.

https://www.autoprio.nl