Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Zakelijk

Voordelen glazen wanden op een kantoor

Een glazen scheidingswand is een scheidingswand die de geluidsisolatie in een kantoor verbetert, waardoor je goed kunt werken en minder last hebt van het lawaai van collega’s. Hieronder een kort overzicht van de voordelen van de glazen scheidingswand en de soorten beglazing waaruit deze kan worden gemaakt.

Voordelen van een glazen kantoorwand

In een kantoor is de glazen wand een ideale oplossing voor wie transparantie in zijn bedrijf wil brengen. Zowel modern als esthetisch maakt deze wand het mogelijk om elke ruimte af te bakenen zonder ze te daadwerkelijk te scheiden. Het zorgt er ook voor dat mensen niet gestoord worden door collega’s die in andere ruimtes praten of telefoonlawaai, wat een goed akoestisch comfort impliceert. Aan de andere kant is een glazen wand kantoor niet de juiste oplossing voor wie behoefte heeft aan privacy, tenzij je kiest voor ondoorzichtige beglazing of als je zonwering installeert.

De verschillende opties voor de glazen kantoorwand

Neem ik een vaste of uitneembare glazen scheidingswand? Kies je voor een vaste partitie, dan staat de locatie van je kantoorpartities vast en kan je deze later niet meer wijzigen. Maar je kunt ook voor een uitneembare glaswand kiezen. Deze laatste is eenvoudig te installeren en te demonteren, waardoor je je werkplek naar eigen wens kunt indelen. In een kantoor kan een glazen wand verschillende hoogtes hebben. Het klassieke model loopt tot aan het plafond, maar tegenwoordig zijn er ook scheidingswanden die een beperkte hoogte hebben en makkelijk verplaatsbaar zijn. Deze worden vaak gebruikt in open ruimtes. Er zijn ook glazen wanden die dienen als afscheiding voor kleine individuele cabines. Ze bieden over het algemeen een goede geluidsisolatie, waardoor ze zeer geschikt zijn voor callcenters. Met dubbel glas van glasdiscount heb je een nog betere akoestiek. Voor meer informatie, aarzel niet om ons te contacteren.