Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Mode en Kleding

Controleer dit bij het kopen van een regenjas!

Controleer dit bij het kopen van een regenjas!

Ben je klaar om de regen te verwelkomen? Zorg ervoor dat je een perfecte Maium regenjas hebt gekocht. Je hoeft geen dure regenkleding van populaire merken aan te schaffen. Zolang de regenjas waterdichte eigenschappen heeft, verdient hij het om in je collecties te zijn. Wanneer je op zoek bent naar een regenjas, kun je in de war raken om de beste te selecteren. Er zijn talloze regenjas stijlen beschikbaar. Het is dus beter om je doel te bepalen bij het kopen van een regenjas. Heb je een regenjas nodig met optimale bescherming? Of wil je stijlvolle regenkleding? Het bepalen van het doel van regenkleding zal je opties verkleinen. Hierdoor kun je zonder problemen de beste regenkleding selecteren. Hier zijn enkele aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van regenkleding.

Ontdek je stijl

De regenjas die je draagt, moet je persoonlijke stijl kunnen weergeven. Als je van eenvoudig ontwerp houdt, is de aanschaf van een regenponcho een goede optie. Bovendien moet een actief persoon een regenjas met een kort ontwerp kiezen. Zo kunnen hun benen vrij bewegen. Ze kunnen kiezen voor een regenjas of parka-stijl. Dit type regenjas zal hun bewegingsvrijheid niet beperken. Ze kunnen regenjassen dragen voor het fietsen, wandelen, hardlopen en andere activiteiten. Heb je een regenjas nodig voor als bedrijfskleding? Door een lange regenjas te dragen, zie je er stijlvol en elegant uit. Een lange regenjas is een goede keuze voor een slim dagdagelijkse kleding. In de gesofisticeerde markt bieden veel merken een regenjas aan die is geproduceerd met moderne technologie. De regenjas heeft een strak ontwerp met gesofisticeerde toepassingen.

Overweeg de stof

Het materiaal van de regenjas heeft echt invloed op de prestaties. Let dus bij het kiezen van een regenjas materiaal op het soort activiteiten dat je vaak doet. Kies je bijvoorbeeld voor regenjas heren voor de bouwvakkers, dan kies je voor duurzame kunststof. Trouwens, als je een regenjas nodig hebt voor je dagelijkse woon-werkverkeer, kun je een regenjas kopen die is gemaakt van natuurlijke vezels en waterdicht materiaal. De regenjas die is gemaakt van natuurlijke stof heeft meestal een goed ademend vermogen. Ademende stof kan je zweet verminderen. De regenjas zal dus comfortabeler zijn om te dragen. Daarentegen hebben synthetische materialen zoals PVC of polyurethaan een hoge mate van waterdichtheid. Ze zijn echter niet ademend. Je moet dit type regenjas vermijden als je van plan bent veel fysieke activiteiten te doen.

Controleer de samenstelling

Waterdicht materiaal garandeert niet het risico op lekken. Bij het kopen van een regenjas moet je dus goed op de naden letten. Het water kan in de regenjas sijpelen als de naden niet goed zijn afgedicht. Het kiezen van de regenjas waarvan de naden goed zijn afgedicht, is een verplichting. Verder is de rits een ander onderdeel van de regenjas waar de lekken meestal voorkomen. Kies altijd de regenjas met de flap of bescherming voor de rits. Sommige regenjassen zijn uitgerust met polsbeschermers of storm manchetten. Deze functie is gunstig om de warmte te blijven verhogen. Ook kan het voorkomen dat het water door de arm sijpelt. Controleer als laatste of de kap is afgewerkt met een stroptouw. Je kunt het rond het gezicht strakker trekken om de bescherming tegen de regen te verbeteren.