Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Mode en Kleding

Zo meet jij je eigen bh maat

Zo meet jij je eigen bh maat

Op de vraag wanneer jij als vrouw zijnde voor het laatst je bh maat hebt geweten, is ruim meer dan de helft een antwoord verschuldigd. Te vaak zien we, dat vrouwen tot in lengte van jaren keer op keer tijdens de aanschaf van een nieuwe bh klakkeloos uitgaan van de maat die ze daarvoor ook hebben gedragen. Toch kan er in de tussentijd het nodige veranderen. Naarmate we ouder worden, verandert logischerwijs ook ons lichaam. Dit betekent dus ook, dat zowel de vorm als de omvang van onze borsten kunnen veranderen. Vooral wanneer je zwanger bent of bent geweest is het aannemelijk dat je borsten in beginsel zijn gegroeid, maar naarmate de tijd vordert in omvang afnemen. Het regelmatig meten van je borsten is dus absoluut geen overbodige luxe. Hoe je dit kunt doen, dat vertellen we je hier.

omvangsmaat

De eerste maat die je nodig hebt bij het bepalen van je bh maat, dat is de omvangsmaat. Dit is de maat die straks bepaald welke grote bh jij nodig hebt. Deze maat zegt overigens nog helemaal niet over welke cupmaat je daadwerkelijk hebt, dit is iets wat we in een later stadium pas gaan meten. Voor de omvangsmaat heb je een meetlint nodig die je vervolgens onder je borsten om je taille doet. De maat die hieruit komt, die noteer je. Met deze maat wordt straks bepaalde welke uiteindelijk maat bh jij nodig hebt. Deze maat zegt nu dus nog niets, maar heb je wel nodig om straks tijdens de bh maten uitleg de uiteindelijk maat bh te kunnen bepalen.

Cupmaat

Nadat je de omvangsmaat hebt bepaald, is het zaak ook de cupmaat te bepalen. Het is immers wel belangrijk om te weten of je straks tijdens je uiteindelijke zoektocht naar een geschikte bh moet zoeken naar een bh grote maten of dat je het kunt zoeken tussen de overige bh’s. Niet geheel onbelangrijk voor zowel je bh als bikini. Wanneer je namelijk een grote cupmaat hebt, dan is de kans aanwezig dat jij naar een speciaalzaak moet voor luxe badmode grote maten. De meeste zaken gaan namelijk vaak niet verder dan cup E. Het opmeten van je cupmaat doe je in principe op exact dezelfde wijze als de omvangsmaat. Het enige verschil is dat je het meetlint ter hoogte van je tepels houdt. Ook deze maat lees je af en onthoud je tezamen met de eerder opgemeten omvangsmaat. Door deze maten door te geven aan een winkelmedewerker, zullen ze in grote lijnen weten welke bh maat jou het beste zal passen.