Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Zakelijke dienstverlening

Starten met je eigen bedrijf. Welke systemen moet je hebben?

Ben je van plan om een eigen bedrijf te starten of ben je net gestart als ondernemer? Dan ben je waarschijnlijk al druk bezig geweest met het regelen van allerlei belangrijke zaken. Het belangrijkste daarbij is om te starten met een goede basis. Hoe ga je administratief je zaken regelen? Hoe hou je klanten vast? En hoe structureer je jouw werkzaamheden? 

De systemen die je nodig hebt

De basisprogramma’s die we allemaal wel kennen en die je ook zeker nodig zult hebben in je eigen bedrijf, zijn onder andere Word, Excel en Powerpoint. Dit zijn de basisprogramma’s waarin je gemakkelijk de eerste informatie en gegevens kunt verzamelen. Naast deze standaard basisprogramma’s zijn er ook andere systemen die je kunnen helpen bij de start van je bedrijf en die zeker van toegevoegde waarde zijn. 

  1. Facturatie en boekhoudsoftware

Het kunnen versturen van je eerste factuur en ontvangen van de betaling is natuurlijk een mijlpaal. In het begin van je bedrijf zal je dit gemakkelijk zelf bij kunnen houden, maar naarmate je bedrijf groeit en je meer klanten gaat factureren wordt deze klus steeds vervelender. Een goede software voor het bijhouden van je zakelijke financiën is dan ook wel een must. Met deze software kun je offertes online goedkeuren, automatisch facturen uitsturen en gemakkelijke betalingen bijhouden. 

  1. Customer Relationship Management (CRM)

Met een CRM systeem kun je gemakkelijk je klantrelatie onderhouden. Iets wat cruciaal voor een ondernemer. Een CRM systeem zorgt ervoor dat je gemakkelijk je klantenbestand bij kunt houden, inclusief alle contactmomenten die jullie hebben. De persoonlijke benadering zorgt ervoor dat een klant tevreden is én blijft en dat er loyaliteit ontstaat. 

Wanneer je bedrijf groeit en veel verschillende afdelingen heeft kan ERP systeem handig zijn. Maar wat is een ERP systeem? Met ERP software worden bedrijfsprocessen over de gehele breedte gestandaardiseerd en geautomatiseerd. 

  1. Urenregistratie 

Ben je een beginnende ZZP’er? Dan kun je in aanmerking komen voor belastingvoordelen, mits je minstens 1225 uur per jaar in je onderneming steekt en dit ook aan kunt tonen. Het registreren van je uren is daarom heel belangrijk. Een urenregistratie systeem kan je hierbij helpen. 

 

https://www.axians.nl/enterprise-resource-planning-2/