Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Bedrijven

Het nut van inklokken bij een bedrijf

Wanneer een bedrijf op een effectieve wijze het personeel wil beheren, dan is het belangrijk om ook de aanwezigheid goed bij te houden. Op deze manier kan een bedrijf gedetailleerd inzien hoeveel er door bepaalde werknemers gewerkt wordt en of ze hun uren halen. Dit is onder andere belangrijk om te weten voor de loonadministratie. Personeel laten inklokken is de beste manier om deze werktijden goed bij te houden.

Inklokken bij jouw bedrijf

Er zijn meerdere redenen op te noemen waarom het een goede keuze is voor een bedrijf om met het inklokken van het personeel te werken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een inklok druppel, die jouw mensen eenvoudig laten scannen als ze ’s ochtends aankomen, maar ook als ze aan het einde van de werkdag weer naar huis gaan. Hierdoor heb jij als werkgever een duidelijk overzicht van de uren die gemaakt worden. Zo heb je niet alleen een nauwkeurige urenregistratie, maar kunnen voor de Arbeidswet ook zaken als arbeidsduur, rusttijden en overuren worden bijgehouden.

Meer voordelen van urenregistratie

Er zijn meer voordelen op te noemen van het werken met inklokken. Doordat je een nauwkeurige manier hebt om de uren bij te houden, wordt het vertrouwen tussen werknemers en werkgevers verbetert. Er kan zo geen misverstand zijn over het aantal uren dat gewerkt is. Een geautomatiseerd urensysteem neem ook een stuk minder werk in beslag dan wanneer alles met de hand wordt bijgehouden. Gebaseerd op de uren die iemand maakt is het dan ook nog makkelijker om werkroosters te maken en aan te passen.

Verschillende manieren om werknemers in te klokken

Er zijn meerdere verschillende manieren om je mensen zich in en uit te laten klokken.

  • Traditionele tijdklokken: door middel van een badge, pasje of pincode klokken werknemers fysiek in bij het bedrijf waar ze werken.
  • Een inklok druppel: deze inklok druppel is een zogeheten RFID-apparaat, wat staat voor Radio Frequency Identification. Deze druppel kan gedragen worden als een sleutelhanger of een polsbandje. Even bij de lezer houden en je werknemer wordt meteen ingeklokt.
  • Online tijdregistratie: het is ook mogelijk om online in te klokken. Dit doen je mensen dan door middel van hun computer, of een speciale app op hun tablet of smartphone.
  • Gezichtsherkenning: er zijn ook bedrijven die gebruik maken van gezichtsherkenning om hun personeel in te laten klokken. Dit werkt met speciaal hiervoor ontwikkelde camera’s.
https://www.cardsunlimited.nl/