Ondernemershuis Zuid-Oost
Bedrijven

Spaar zo geld

In dit artikel lees je een flink aantal tips die je kunnen helpen geld te besparen. Als je een van de ze tips volgt zal je aan het einde van het jaar een aantal euro’s overhouden. Pas je echter meer van de tips toe dan kan je tot wel honderden euro’s per jaar besparen. De tips zijn helemaal niet ingrijpend en kan je heel simpel toepassen in de werkelijkheid. Het is ook geen hogere wiskunde om geld te besparen. Met deze tips lukt het iedereen om geld te besparen en dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Drink water of thee in plaats van sapjes en frisdranken. Water en thee zijn super goedkoop, veel goedkoper dan sapjes en frisdranken. Daarnaast is water of thee ook nog eens veel gezonder dan sap en frisdrank. In een glas sap of frisdrank zit al snel 2 tot 3 suiker klontjes. In water zit helemaal niets.

Gooi oud brood niet weg. Met oud brood kan je allerlei lekkernijen maken. Door bijvoorbeeld wentelteefjes te maken van oud brood, tover je het om in een heerlijk ontbijtje of een perfect dessert. Daarnaast kan je brood ook roosteren en gebruiken in salades.

Probeer zo min mogelijk afval te maken en als je afval maakt probeer dit dan zo klein mogelijk te maken. Hierdoor zal je minder dingen weggooien en zal je vuilniszak minder snel volraken waardoor je minder geld kwijt bent aan vuilniszakken.

Bewaar plastic zakjes en doosjes. In plaats van deze doosjes en zakjes weg te gooien kan je ze hergebruiken als trommel voor je brood of als broodzakje. Dit kan je met nog veel meer dingen doen, je moet er gewoon een beetje creatief mee zijn.

Als je meer op je geld wilt letten kan je een urenregistratie bijhouden. Hierin zie je precies hoeveel je gewerkt heb en hoeveel loon je zou moeten krijgen. Door een goed overzicht te maken van je salarisstrook met inkomsten en uitgaven kan je ook veel geld besparen.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home