Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Woningen

Ook de vorm van een tafel maakt uit!

Tafels behoren, zonder uitzondering, tot de meest gebruikte meubels in onze woning. Ze zorgen voor voldoende ruimte om bijvoorbeeld drankjes op neer te zetten en rondom de salon- en eettafel worden de beste gesprekken gevoerd. Maar het belang van een goede tafel, zorgt er juist voor dat veel mensen moeite hebben met het kiezen van de perfecte tafel. Er is immers zoveel keuze tegenwoordig, en het is niet alleen een kwestie van smaak. Zo moet de tafel ook goed in de ruimte passen. Twijfel je bijvoorbeeld voor welke vorm tafel je moet kiezen? Hieronder hebben wij de drie verschillende vormen even voor je op een rijtje gezet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Langwerpige tafels

Langwerpige tafels zijn vooral populair onder de eettafels. Denk bijvoorbeeld aan de unieke marmeren eettafel die de afgelopen jaren enorm in populariteit is gestegen. Dit is niet voor niets. De langwerpige vorm zorgt namelijk voor een groot oppervlak. Perfect voor grote gezinnen en mensen waar dagelijks veel gasten over de vloer komen. Tevens zie je ook steeds vaker langwerpige salontafels. In tegenstelling tot de langwerpige eettafel, zie je de langwerpige salontafel juist vaker in kleinere ruimtes. Wanneer je bijvoorbeeld weinig ruimte tussen de televisie en het bankstel overhoudt, kan een langwerpige tafel de perfecte uitkomst bieden. Zo geniet je wel van het comfort van een salontafel, zonder al te veel ruimte te moeten inleveren.

 

Ronde tafels

Ronde tafels zijn tegenwoordig immens populair. Zowel als eettafel als salontafel. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Zo passen ronde tafels bijvoorbeeld goed in vrijwel iedere ruimte, en zijn ze super veelzijdig. Omdat ronde tafels geen hoeken hebben, kun je je je niet bezeren aan één van de scherpe punten. Perfect voor gezinnen met kleine kinderen dus. Daarnaast is de ronde vorm ook een groot voordeel wanneer er bijvoorbeeld extra mensen blijven mee-eten. Je kunt namelijk zeer gemakkelijk een extra stoel bijschuiven. Door de speelse vorm is de ronde tafel ook zeer geschikt als salontafel. Zeer populair is de keuze voor twee of meerdere kleinere ronde salontafels, met veelal verschillende hoogtes.

 

Vierkante tafel

De vierkante tafel is voor de meeste mensen ietwat ingewikkelder. Veel mensen denken namelijk dat een vierkante tafel minder groot is, dan bijvoorbeeld de langwerpige tafel, maar dit is alles behalve waar. Vaak kunnen er namelijk net zoveel mensen aan een vierkante tafel zitten, als aan een langwerpige tafel. En omdat alle vier de zijdes even breed zijn, zijn de tafels enorm veelzijdig. Zo staat de tafel goed in het midden van een ruimte, maar ook met één van de vier randen tegen een muur. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat de vierkante eettafel ook geschikt is voor kleinere ruimtes. Hetzelfde geldt overigens voor de vierkante salontafels. Zo staat de beste marmeren salontafel bijvoorbeeld fantastisch bij een hoekbank. Het gebruik van de rechte lijnen in zowel de tafel als de bank, zorgt voor een rustige sfeer in de woonkamer. Zodat je daar helemaal tot rust kunt komen.