Ondernemershuis Zuid-Oost
Boekhouding

Ripple koers zakt, is dat de reden om XRP te verkopen?

De ripple koers heeft de afgelopen weken een enorme stijging gemaakt, zeker eind 2017 vloog de munt door ’t dak en bereikte de waarde van zeker 3 dollar. Bronnen als CNN.com bevestigde dat en toonden aan dat de CEO achter Ripple Labs, officieel miljardair was geworden. Toch zijn er aantal investeerders die hier bijzonder skeptisch over zijn. We leggen in dit blog artikel uit waarom dat zo is.

Ripple is eigelijk helemaal geen cryptocurrency.

Na de enorme stijging eind 2017 spiegelde de koers van ripple weer met een kaihrde daling. De cryptocurrency Ripple ging van positie twee ineens naar positie drie, als we kijken naar de top populaire cryptovaluta’s van ’t moment. ETH (Ethereum) is naast Ripple een van de populaire cryptovaluta’s van ’t moment, ook die heeft een keiharde stijging gemaakt. Volgens verschillende bronnen zouden er een groot aantal investeerders Ripple op de toppunt hebben verkocht om vervolgens te cashen of om Ethereum te gaan kopen. Is dat de reden om al je Ripple’s ook NU te verkopen? Wij denken van niet, zeker omdat Ripple een interessante munt is, de ontwikkelaars van Ripple zouden continu bezig zijn met het ontwikkelen van de datum, alsdus de website voor de actuele koers en waarde in euro’s.

Waar heeft deze enorme stijging mee te maken?

Daar is een simpel antwoord op: Zuid Korea, en de banken die in dit land zitten hebben gepubliceerd dat zij aan het experimenteren zijn met de technologie van Ripple Labs, door gebruik te maken van deze technologie zou het verwerken van transacties tussen banken en financiele instellingen die hier gebruik van maken veel sneller gaan, en dus ook goedkoper. Dat er een westerse cryptomunt, zoals Ripple. Steun krijgt van de aziatische gedeelte bankindustrie is iets nieuws, het komt namelijk niet vaak voor dat oosterse bedrijven een samenwerking aangaan met westerse bedrijven. Een van de topmannen binnen Ripple Labs, David Schwartz legt uit dat investeerders niet bang hoeven te zijn. Volgens David zouden er bepaalde misleidende koersen op het internet zijn.

De marktaandeel en de kapitalisatie zou niet worden meegerekend. Bewijs hiervoor is dat andere cryptokoers websites laten zien dat Ripple, ook na dat deze is gezakt nog steeds op de tweede of soms de derde plaats

Pump en dump groepen voor Ripple

We hebben een klein onderzoek gedaan naar pump en dump groepen die actief zijn in de wereld van cryptocurrency, zo zijn we een Telegram groep tegengekomen dat zich “Pumpy Dumpy Ripple” noemt. Deze groepen kopen op grote schaal Ripple in om de prijs op te pompen, zodat ze deze vervolgens weer met winst kunnen verkopen. Lid worden van zo’n telegram groep is niet moeilijk, het enige wat je hiervoor hoeft te doen is Ripple intikken op social media websites zoals Instagram. Als je websites zoals koers-ripple.nl goed volgt, blijf je op de hoogte van de koers.

Handig als je daar in handelt, we raden je aan om deze website eens te bezoeken. Je kunt er de actuele waarde in euro’s vinden en een aantal aanbieders uitkiezen als je besluit te investeren in ripple (XRP)

Bezoek de website voor meer informatie :