Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Gezondheid

Volwassenen beugel van Invisalign, verstandig?

Vaak krijgen jongeren een beugel wanneer ze net gewisseld hebben naar hun volwassengebit. Met een beugel komen de tanden rechter te staan. Dat ziet er niet alleen mooier uit, het is ook beter voor je tanden. Het is makkelijker om ze schoon te houden en tandplak krijg minder kans om zich vast te hechten en tandsteen te worden. Wanneer je als kind geen beugel hebt gehad maar nu wel mooie rechte tanden wilt, kun je kiezen voor de beugel van Invisalign. Deze beugel heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van de traditionele slotjesbeugel die jongeren vaak krijgen.

Moet je hiervoor naar de ortho of tandarts in Breda

Voor een beugel van Invisalign kun je in veel gevallen gewoon naar je tandarts in Breda. Vaak staat op de website vermeld of jouw tandarts de behandeling uitvoert. In Breda heb je in ieder geval ruime keuze uit specialisten die je kunnen helpen met de beugel van Invisalign. De behandeling begint altijd met een gesprek waarin het verloop wordt besproken. Zo weet je precies wat je te wachten staat. Op de website van je behandelend tandarts kun je ook meer informatie terugvinden over de kosten van de behandeling.

De voordelen van Invisalign

Allereerst werkt een Invisalign beugel met doorzichtige aligners waardoor het veel minder opvalt dat je een beugel draagt. Deze aligners zitten de eerste dagen wellicht wat strak maar de beugel voelt niet pijnlijk aan, wat bij een traditionele beugel wel het geval kan zijn.

Daarnaast hoef je de beugel vaak veel minder lang te dragen. Je ortho in Breda kan je adviseren over de duur van de behandeling in jouw specifieke situatie. En omdat je de beugel uit kunt nemen kun je gewoon eten en je tanden poetsen. Zo kun je bijvoorbeeld ook nog gewoon naar de mondhygiënist in Breda. Veel praktischer dus in het dagelijks leven!