Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Ondernemen

Wat is Microsoft teams?

Microsoft teams is een app of programma waarmee je kan facetimen en chatten voor bijvoorbeeld zakelijke meetings of voor op school. Dit is een programma dat erg gemakkelijk werkt en waar tegenwoordig steeds meer gebruik van wordt gemaakt vanwege de coronacrisis. Dus als je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt en er mogen maar een aantal mensen op kantoor aanwezig zijn of er kunnen niet al te veel mensen in een keer op kantoor zijn. Dan kun je dus gemakkelijk gebruik maken van Microsoft teams om zo nog steeds je zakelijke meetings te houden. Of als je iets met je leraar wilt bespreken dan kan je het voor school ook gebruiken door jouw leraar of klasgenoot een chat te sturen of een meeting met jouw leraar of klasgenoot te starten. Dit komt erg veel van pas in verband met de coronacrisis, dus daarom wordt het tegenwoordig ook steeds meer gebruikt.

Waarom Microsoft teams?

Waarom zou je gebruik maken van Teams Dit is omdat je dan gemakkelijk en toch ook persoonlijk contact kan hebben met mensen die je even wilt spreken. Dan hoef je bijvoorbeeld niet te wachten tot je diegene weer ziet maar dan kun je gewoon een meeting starten met diegene. Dit bespaart tijd en zo kun je meteen iets melden als je iets kwijt wilt aan iemand en hoef je daar niet mee te wachten. En als je een vergadering hebt met meerdere mensen dan kan je ook een groep meeting doen via Microsoft teams dit is ook erg handig zodat je met iedereen tegelijkertijd kan overleggen zonder dat iedereen bij elkaar moet komen. 

Hoe werkt Microsoft teams?

Het programma werkt erg gemakkelijk en is simpel te downloaden en dan kan je met verschillende mensen meetings aanmaken. Je kan ook groepen aanmaken voor bijvoorbeeld iedereen die bij jou op kantoor zit en daar kun je dan weer subgroepen in aanmaken zodat je alles apart kan houden en het erg overzichtelijk is. Je kan dan gewoon iedereen toevoegen en elkaar privé maar ook globaal appen. Of je kan privé meetings starten of met een groep om dingen te overleggen en zo kun je dus snel en gemakkelijk dingen met elkaar bespreken.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.advantive.nl/moderne-werkplek/microsoft-teams/