Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Gezondheid

Wat doet een verloskundige?

De beste verloskundige Elst helpt je tijdens je zwangerschap. Voordat het kind geboren is houdt ze alles van je kindje bij. Zo meet ze je baarmoeder op om te kijken hoe groot je kindje ongeveer al is en of alles in de baarmoeder goed verloopt. De verloskundige zal je op elke manier gerust proberen te stellen. Zij weet alles af van de zwangerschap en bevalling dus je kan met al je vragen bij haar terecht. Ook na de bevalling zal zij er voor je zijn. Ze checkt bijvoorbeeld hoeveel bloed je bent verloren en zal je door het hele proces heen loodsen.

Afspraken zijn fijn

Als je er voor kiest om thuis te bevallen dan wil je natuurlijk dat je verloskundige op tijd aanwezig is. Je twijfelt misschien wanneer je haar moet bellen. Hier geldt dat je moet doen wat goed voelt en dat je op voorhand afspraken kan maken. Het hangt er bijvoorbeeld ook vanaf hoe snel ze bij je kan komen. Je kan afspreken dat ze al komt als je vliezen gebroken zijn, maar dan kan het nog heel lang duren voordat je persweeën beginnen. Je kan ook afspreken dat ze komt als er minder dan tien minuten tussen de weeën zit. Dit is per persoon verschillend.

Wat je kan verwachten

Als verloskundige Elst kan je ervan uit gaan dat wij over een aantal kwaliteiten beschikken. Zo zijn we kritisch en bieden wij altijd een luisterend oor. Dit kan zijn als je gewoon even wilt klagen over hoe zwaar de zwangerschap is, maar ook als je het vermoeden hebt dat er iets niet goed is gaan wij het voor je checken. Ook kunnen wij erg goed tegen stress. Een bevalling gaat niet altijd goed en er kunnen zich veel dingen voorvallen. Wanneer wij dan in paniek raken zal dit op geen enkele manier bevorderlijk zijn. Daarom zijn wij erop getraind om altijd rustig te blijven.