Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Auto

Wie niet kopen wil, moet maar leasen

Wanneer je van de generatie bent die nu aan het begin staat van hun carrière, is de kans groot dat je soms wordt verscheurd tussen twee werelden. Enerzijds is de kans groot dat je van je ouder het devies hebt meegekregen; laat je niet gek maken en koop alleen dingen waar je ook echt het geld voor hebt. Anderzijds ben je opgegroeid in een wereld waar steeds meer dingen enkel worden gebruikt en niet meer worden gekocht. Je kunt het zo gek niet bedenken of iets is tegenwoordig verkrijgbaar op afbetaling of in abonnementsvorm, maar hoe zit dat eigenlijk met de automotive industrie?

Met auto’s is het een ander verhaal

Ondanks dat het over het algemeen door ‘financieel gezonde’ mensen wordt afgeraden om dingen te kopen op afbetaling of in bruikleen te nemen, ligt dat met een auto toch net iets anders. Toegegeven; ook wanneer je particulier bent en eigenlijk weinig kilometers maakt op een jaar, kan het moeilijk zijn om de verleiding van een hagelnieuwe auto te weerstaan wanneer je deze eigenlijk niet direct kan betalen. Wanneer je echter zakelijk afhankelijk bent en jezelf ondernemer mag noemen, heeft leasen een hoop voordelen. Wanneer je erg veel op de weg zit, is de aanschaf van een nieuwe auto vaak een weinig rendabele investering daar waar leasen fiscaal vaak een hoop voordelen biedt.

Bedrijfswagen leasen of bedrijfsauto leasen 

Niet alleen grote bedrijven onderhouden leasecontracten. Ook als zzp-er kun je gebruik maken van een leaseauto. Het is bij zakelijk leasen zzp natuurlijk wel erg belangrijk om bepaalde zekerheden in te bouwen. Loop dan ook niet te hard van stapel. Pak een auto die ruim binnen je budget past, ook wanneer de situatie onverhoopt wijzigt. Een kortere leasetermijn betekent dat je tussentijds vaker je situatie kunt beoordelen en daar je middelen op aan kunt passen. Laat je eventueel informeren door je boekhouder of financieel adviseur om vast te stellen wat voor jou de meest aantrekkelijke aanpak is.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/