Ondernemershuis Zuid-Oost
Woning en Tuin

De technologie van de slotenmakerij – Zowel van vroeger als het allernieuwste

Slotenmakers werken zowel met de oudste technologie die nog in gebruik is als voor het grootste deel met de allerlaatste technologie die er te vinden is. Beveiliging is een vakgebied dat terugvalt op wat reeds gekend is , terwijl het tegelijkertijd ook vernieuwingen toepast die de dienstverlening kan verbeteren voor hen die hierin werkzaam zijn.

Zo zal bijvoorbeeld het aloude nachtslot waarschijnlijk nog niet snel verdwijnen. Het is een stevig stukje technologie dat steunt op sterke mechanische beveiligingsfuncties om de toegang op een uitstekende wijze te beheren. En toch veranderen snel de middelen waarmee men deze nachtsloten kan openen. Bij toepassingen waar een sterke beveiliging nodig is, zien we al dat biometrische apparatuur zoals scanners voor het netvlies en de vingerafdrukken gebruikt worden als “sleutels”. Zelfs voor privaat gebruikers thuis, zijn er sloten die werken met een toetsenbord, een van de nieuwste en populaire wijzen om thuis binnen te geraken. Al deze nieuwe technologie vereist bekwame mensen om ze te installeren, te onderhouden en te bedienen.

De slotenmakerij is een vakgebied dat niet zo onderhevig is aan schommelingen zoals andere sectoren die afhankelijk zijn van de technologie. Het maakt niet uit dat de markt naar beneden gaat, want er zullen altijd mensen zijn die zichzelf buitensluiten en hun sleutels in de wagen laten, er zullen er altijd zijn die de openingscombinatie van de kluis verliezen, en men zal altijd wel mensen nodig hebben om woningen te inspecteren omwille van zorgen betreffende beveiliging. Zo lang mensen belang hechten aan hun eigendom zullen slotenmakers altijd wel gevraagd worden en zullen ze er ook altijd zijn..

Het beroep van slotenmaker combineert het beste van verschillende ambachten. Naast het aanleren van nieuwe technologie, moeten slotenmakers ook goede timmervaardigheden bezitten, moeten ze kunnen werken met ingewikkelde machines zoals sleutelslijpmachines, gespecialiseerde boren en gereedschap om kluizen te openen – als ze zich willen specialiseren in dit laatste- en ze moeten in staat zijn om te werken met klanten van alle slag en soort. Daarnaast moeten slotenmakers up to date blijven met de vernieuwingen betreffende het gereedschap die zich in hun vakgebied voordoen. Zo verbeteren autofabrikanten bijvoorbeeld voortdurend de technologie die ze gebruiken om diefstal tegen te gaan.

Om zijn klanten de best mogelijke diensten te verzekeren heeft een goede slotenmaker altijd de mogelijkheid om te innoveren door de laatste technologische snufjes toe te passen in combinatie met zijn kennis van de beproefde en aloude technieken. Deze technieken zullen, alhoewel ze zeer oud zijn en gewaardeerd worden, waarschijnlijk toch nooit door nieuwe technologie kunnen vervangen worden. Maar ze zullen er wel aanzienlijk door verbeterd worden.

Artikel is gebracht door het team van de beste slotenmakers in Rotterdam: Locksecure.nl. Dag en nacht te bereiken voor het opbreken van uw sloten om u uit de brand te helpen.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.locksecure.nl/