Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Aanbiedingen

Dit is wat je nodig hebt bij het schilderen van het huis

Huis schilderen lijkt misschien een ontmoedigende taak, maar het is eigenlijk niet zo moeilijk – vooral als je voorbereid bent. In deze blogpost doorlopen we alles wat je nodig hebt om de buitenkant van je huis te schilderen, van begin tot eind. Tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, weet je precies welke benodigdheden en materialen je nodig hebt om de klus goed te klaren. Laten we beginnen!

De benodigdheden

Benodigdheden en materialen die nodig zijn voor buitenhuis schilderen

Voor buitenhuis schilderen, moet je:

-Een ladder of steiger

-Drop doeken of dekzeilen

-Verfkwasten (verschillende maten)

-Verfrollers en verlengstukken

-Een verfspuit (optioneel)

-Kitpistool en kit

-Plamuurmes

-Schuurpapier

-Verfkrabber

-Schilderstape

-Schildersplastic

Het proces

Het eerste wat je moet doen is de tuinarchitectuur beschermen door deze te bedekken met doeken of dekzeilen. Vervolgens stel je de ladder of steiger op een veilige en vlakke plek. Een steiger huren is een optie die je zeker moet overwegen! Zodra de ladder is geplaatst, gebruik je schilderstape en schilders plastic om alle delen van het huis af te dekken waar geen verf op mag komen, zoals ramen, deurklinken, goten, enz. Nu ben je klaar om te gaan schilderen! Hier is een kort overzicht van hoe je de verschillende delen van het huis kunt schilderen

 

Begin bovenaan je huis en werk naar beneden. Gebruik een kwast of verfroller voor grotere oppervlakken en een verfspuit voor kleinere oppervlakken of krappe ruimtes. Als je gebarsten of afbladderende verf ziet, schraap die er dan af met een verfschraper voordat je eroverheen schildert. Dakgoten en sierlijsten: Deze gebieden kunnen wat lastig te bereiken zijn, dus we raden aan een verfkwast of verfroller met een verlengstok te gebruiken. Nogmaals, als je gebarsten of afbladderende verf ziet, schraap die er dan af voordat je eroverheen schildert. Als alles geverfd en droog is, verwijder je voorzichtig de schilderstape en het plastic om de pas geverfde oppervlakken eronder niet te beschadigen. En dat is het! Je hebt nu met succes de buitenkant van het huis geschilderd. Je hoeft alleen nog maar achterover te leunen en jouw werk te bewonderen. Gefeliciteerd!