Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Financieel

Een bedrijf starten? Denk aan je financiën!

Wanneer je een bedrijf start, zijn er talloze zaken om over na te denken. Natuurlijk vraagt jouw product of dienst veel aandacht. Ook de vormgeving en marketing zijn erg belangrijk. Misschien ben je hard op zoek naar personeel of druk bezig het nieuwe kantoor in te richten. Een nieuw bedrijf starten is leuk, spannend maar ook stressvol. Daardoor worden er soms dingen vergeten. De financiële kant bijvoorbeeld krijgt maar minimaal aandacht of wordt zelfs helemaal over het hoofd gezien. Dit is zonde, want je financiën niet goed op orde hebben kan tot veel problemen leiden. Het is aan te raden om een boekhouder in armen te nemen. Bijvoorbeeld Oqto – Boekhouder Haaksbergen kan je hier heel goed bij helpen.

Het belang van een goede administratie

Jouw financiële administratie op orde hebben is vooral erg belangrijk omdat het grote gevolgen kan hebben als dit niet het geval is. Je administratie bestaat eigenlijk uit verschillende onderdelen. De financiële administratie zijn de crediteuren en debiteuren. Dan heb je de salarisadministratie, waar de lonen van de werknemers worden verwerkt. Ook zijn er belastingaangiftes die gedaan moeten worden, en de jaarrekening moet worden opgemaakt. Gaat er in één van deze processen iets fout, dan kan je daar veel last van krijgen. Boze werknemers bijvoorbeeld, als blijkt dat er iets mis is met hun vakantiegeld of vrije dagen. En wanneer je belastingaangifte niet correct is, kun je verdacht worden van fraude, waardoor je heel erg in de problemen kunt komen. Oftewel: zorg dat die administratie op orde is.

Houdt je bij je leest

Ieder heeft zijn vaardigheden. Boekhouders zijn gespecialiseerd in financiën. Zij zorgen ervoor dat alles correct ingevuld en op orde is. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over of de jaarrekening, de salarissen en de belastingen kloppen. Dit zorgt je heel veel tijd en energie, die je kunt steken in productie maken of het verbeteren van jouw bedrijf. Met de tijd die je overhoudt, kun je productief zijn waardoor je het geld verdient om de accountant te betalen. Je kunt een boekhouder inhuren voor een stukje van je administratie, of voor je gehele administratie. Ze denken met je mee, staan je bij in moeilijke keuzes en zijn altijd bereid om advies te geven of te hulp te schieten. Zo weet je dat je financieel juiste keuzes maakt. Dus zoek nu een goede boekhouder en vermijdt een hele hoop stress!