Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Ict

Een vps uit Amsterdam als je van eerlijk houdt

Heb je een website, dan doe je er verstandig aan om een vps uit Amsterdam te huren. Een vps is een stuk serverruimte op het internet. Je hebt een eigen fysiek stuk server bij een webhost waar jij je website op draaiend kan houden. Waar jouw server staat maakt voor de meeste mensen niets uit. Het internet is immers iets waar geen landsgrens aan te pas komt. Een server die ergens in een Aziatisch land of in Amerika staat lijkt de normaalste zaak van de wereld.

 

Keuze in pakketten

De serverruimte  die jou in het buitenland wordt aangeboden is doorgaans niet afgestemd op jouw website. Dat wil zeggen dat je voor elke website, of deze nou een aantal plug-ins of niet bevat, dezelfde hoeveelheid ruimte krijgt. Het aantal MB’s blijft gelijk waardoor een website die veel extra opties heeft trager zal draaien dan een website die weinig opties heeft. Je zal waarschijnlijk voor een serverruimte voor een kleine website teveel betalen. Voor een website met meerdere plug-ins betaal je naar verhouding te weinig waardoor je met een slecht product zit. Een goede vps leverancier heeft serverruimte op maat. Je krijgt dus altijd het pakket wat jij nodig hebt voor je bedrijf.

Een prijs die buitenlands laag is

Heb je een website die van een eenvoudig kaliber is, dan zal je daarvoor een geheugenruimte van 1000 MB RAM op de server nodig hebben. Deze website zal jou een bedrag van 3,50 euro per maand kosten om hem online te krijgen. Heb je een website met een paar plug-ins, dan zit je al snel op een gemiddelde. Met een tarief van 11,50 euro per maand heb jij een server die een website tot 4 GB RAM kan draaiend houden. Deze prijzen zullen geleidelijk aan oplopen tot de zwaarste websites. Deze hebben 8 GB RAM ruimte nodig om te kunnen functioneren op het internet. De prijs van 22,50 euro per maand is alsnog buitenlands laag voor een product van eigen bodem.

 

Bezoek de website voor meer informatie :