Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Vervoer en transport

Goederen exporteren naar Engeland

Exporteren naar Engelandvereist dat je voldoet aan de douane- en invoerregels van het Verenigd Koninkrijk. Zo moet je  een douaneverklaring invullen die informatie over het verzonden product en de waarde ervan bevat. Als je dit invult, moet je ook de tarieven betalen die gelden voor de export van de producten naar Engeland. Tevens kan het zijn dat er een licentie nodig is voor de Britse overheid wanneer er gecontroleerde goederen zoals voedsel, medicijnen, of gevaarlijke materialen exporteert.  Al met al best wel veel zaken waar rekening mee gehouden moet worden, wanneer er goederen op transport gaan.

Geef het transport uit handen

Veel ondernemers hebben het erg druk met diverse zaken. Wanneer er een grote partij goederen op transport moet komt daar ook weer extra werk bij. Het is daarom aan te raden om hiervoor de ervaren internationale wegvervoerder Systematic in te schakelen. Dit bedrijf heeft diverse experts in dienst. Hierdoor is het exporteren naar Engeland nog nooit zo makkelijk geweest. Want Systematic neemt heel veel zorg uit handen. Zo zorgen zij ervoor dat het transport van A tot Z geregeld wordt.

Vanaf het moment dat goederen worden aangemeld om op transport te gaan tot de levering van de partij goederen. Systematic zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd wordt. Zo hebben zij een speciale helpdesk die voor de transportopdrachten naar de UK is. Mochten er vragen zijn, dan kan je hier naar toe bellen. Voor de transportopdrachten binnen de EU is er een andere helpdesk te bereiken. Voor meer informatie, neem contact op met de helpdesk van Systematic.