Ondernemershuis Zuid-Oost
Commercie

Serienummers op sleutels: wat betekenen deze nu precies?

Serienummers op sleutels: wat betekenen deze nu precies?

De serienummers die u op uw toetsen ziet, hebben een werkelijke betekenis. Ze lijken misschien een willekeurige code, maar als het gaat om je sleutel, is hier meer aan de hand. Het is tijd om uit te zoeken wat die betekenis is.

De vier soorten

Allereerst is het belangrijk op te merken dat er vier verschillende typen sleutelnummers zijn. Wat zijn ze? Laten we dat eens van dichterbij bekijken:

  • De serienummers
  • Sleutelnummers voor blanco’s
  • Sleutelnummers voor een hoofdsleutelsysteem
  • Sleutelnummers voor een identificatiecode
  • De delen van een sleutel

Vervolgens is het essentieel dat u elk stuk van de sleutel begrijpt. Zonder die kennis zal het concept achter de sleutelnummers nog steeds niet veel zin hebben. Elke sleutel heeft meestal vijf onderdelen, namelijk:

  • De boog of het hoofd: bekend als de boog of het hoofd, dit is het deel van de sleutel dat u omdraait. Vaker wel dan niet, vindt u hier de sleutelnummers die op de sleutel zelf zijn gegraveerd.
  • De belangrijkste stop: de toetsaanslag doet precies wat de naam zegt, hij stopt de sleutel. Met een sleutelstop op zijn plaats, zal de sleutel ver genoeg gaan om de deur te vergrendelen of ontgrendelen, maar deze zal niet zo diep gaan dat hij vast komt te zitten.
  • Het sleutelblad: het blad is lang, dun en vlak deel van de sleutel die in het bijbehorende slot schuift. Hier vind je de bezuinigingen die te maken hebben met de sleutelbitting.
  • De bezuinigingen: belangrijke bezuinigingen lijken misschien alledaags, maar ze zijn eigenlijk allemaal uniek. De reden hiervoor is dat elke sleutel een bepaalde speciale lengte moet hebben, zelfs dubbele sleutels.
  • De tip: De rand van een sleutel, je zult het het verst van de boog vandaan vinden. Met een tip kun je onderscheiden op welke manier de serienummers worden gerangschikt.

De serienummers

Nu de serienummers verschillende keren zijn verschenen, ben je waarschijnlijk benieuwd wat die term zou betekenen. Je vindt een vijfcijferig nummer onder aan de sleutel. Dit nummer is het serienummer. Hogere cijfers duiden op een diepere snede; hoewel dit misschien verwarrend klinkt, is dit de standaardmethode voor het rangschikken van een serienummer op je sleutels.

Kijkend naar de Keyway

Een laatste deel van je sleutel om van dichterbij te bekijken staat bekend als de spiebaan. Mogelijk ziet u de letter “C” op de toetsaanslag, afhankelijk van het merk van de sleutel die u in uw hand hebt. Dat geeft de spiebaan aan. De spiebaan, kortom, bepaalt of de sleutel past in het slot dat u probeert te openen via het sleutelgat.

Slotenmaker Amsterdam

Slotenmaker Amsterdam is onderdeel van Lock Secure, een 24 uurs slotenmaker met landelijke dekking. Ons team bestaat uit ervaren, gecertificeerde en professionele slotenmakers die service hoog in het vaandel hebben staan. Of u nu in Leeuwarden met een kapot slot staat of dat u zich in Vlissingen heeft buitengesloten, met onze landelijke dekking heeft u binnen twee uur een slotenmaker tot uw beschikking. U betaalt geen voorrijkosten. Meer weten? Bekijk dan direct onze website!

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam