Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Bedrijven

Vergelijken van AOV steeds populairder bij Brabantse ondernemers

Recentelijk vernamen wij van vergelijkingsplatform Yezzer dat ze een toenemende populariteit merken voor hun arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Wij gingen met ze in gesprek en hebben dit artikel geschreven waardoor jij straks alles weet verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en de plotselinge toename in populariteit. 

Wat is een AOV en wat kun je ermee?

Een AOV is een verzekering voor arbeidsongeschiktheid. Je betaalt maandelijks een premie die ervoor zorgt dat als jij niet kan werken vanwege arbeidsongeschiktheid je een vergoeding uitgekeerd krijgt zodat je ook dan rond kunt komen. Het gaat dus niet om gederfde inkomsten voor het bedrijf, maar om de looninkomsten die de verzekerde gemist heeft in de periode dat hij of zij arbeidsongeschikt was. 

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor iedereen? 

Nee, een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet voor iedereen. Alleen bedrijfseigenaren en zelfstandigen dienen deze af te sluiten als zij een vergoeding willen ontvangen in het geval van arbeidsongeschiktheid. Als werknemer is dit voor je geregeld en kun je terugvallen op enkele overheidsregelingen die je hierbij kunnen helpen. 

Is het een verplichte verzekering? 

Nee, dat is het ook niet. Vroeger was er voor iedereen een sociaal vangnet, maar vandaag de dag is het aan de ondernemer zelf om dit risico af te dichten. Als je een ondernemer bent doe je er dus goed aan om uit te zoeken welke arbeidsongeschiktheidsverzekering het beste bij jou past. 

Hoeveel gemiste inkomsten kunnen vergoed worden door een AOV?

In principe is hier geen maximum voor. Het grote voordeel van een AOV ten opzichte van bijvoorbeeld een broodfonds is dat er geen maximale looptijd is. Je bent dus verzekerd zolang als dat het nodig is. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van jouw maandelijkse premie. Je kunt van tevoren aangeven wat jij wil als maandelijkse vergoeding wanneer je arbeidsongeschikt raakt bij het afsluiten van een AOV. 

Hoe weet ik wat de beste AOV voor mij is? 

Om een goed beeld te krijgen van de welke verzekeringen beschikbaar zijn kun je natuurlijk zelf alle verzekeraars bij langsgaan. Je kunt ook een AOV vergelijken via de website van Yezzer. Daar krijg je het aanbod van de beste zakelijke verzekeraars van Nederland te zien tegen de beste prijs. Zo profiteer bij Yezzer van collectiviteitskorting. Zo ben je goedkoper uit dan wanneer je zelf een verzekering afsluit bij een verzekeraar. Doordat je bij Yezzer samen met vele anderen jouw verzekering afsluit kan Yezzer goedkoper inkopen en jou de beste prijs bieden. Ook geven ze je advies over welke verzekering het beste bij jou past. Zo weet je waar je aan toe bent en ben je zeker van je zaak. 

Toename in populariteit

De toename in populariteit lijkt alles te maken hebben met de toenemende ziektegevallen door stress en het coronavirus. Ondernemers kiezen eieren voor hun geld en dit lijkt voor velen de beste manier.