Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Banen en opleidingen

Vind een baan in je favoriete stad

Het vinden van een baan kan soms moeizaam gaan als je niet weet waar je moet beginnen met zoeken. Je kunt het beste beginnen met zoeken naar vacatures in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De kans om een baan te vinden die bij je past en die je ook nog is leuk vindt, is een stuk groter in de grote steden dan ergens anders. Of je nu iets zoekt in de horeca, de IT, de bouw of in de beveiliging je kunt vast iets vinden dat bij je past. Hieronder enkele makkelijke manieren om een nieuwe baan te vinden.

Vacaturebanken

Een van de beste manieren om banen te vinden is door te kijken in vacaturebanken. Een baan vinden op een vacaturebank heeft veel voordelen. Je kunt namelijk je cv achterlaten en je laten abonneren op hun e-mailservice, wat het voordeel hiervan is dat je een bericht krijgt in je email wanneer er een vacature vrijkomt die past bij je criteria. Ook kunnen werkgevers je makkelijk vinden. Niet alleen dat, maar je kunt ook gericht en snel zoeken uit een groot aanbod van banen op de vacaturebank.

Word sociaal

LinkedIn is het populairste (en gratis!) professionele netwerk in Nederland. Het is ideaal om connecties mee te maken met oude collega’s en vrienden zodat je makkelijk je netwerk kan vergroten. Door de grote hoeveelheid aan wervers op LinkedIn die profielen doorzoeken om potentiële matches te vinden voor hun bedrijf, loont het om veel connecties te maken en je profiel bij te werken met relevante vaardigheden en ervaring.  Je kunt lid worden van groepen, deelnemen aan discussies, volgen van je favoriete organisaties en je krijgt regelmatig updates van LinkedIn eigen vacaturebank.

Uitzendbureaus

Een andere gebruikelijke manier om een baan in Nederland te vinden is via uitzendbureaus. Het grote voordeel van uitzendbureaus is dat ze de banenmarkt goed kennen en een geweldig netwerk hebben.  Een ander voordeel is dat je zelf je eigen werktijden kan indelen. En het is zeer flexibel, je kunt namelijk verschillende functies uitproberen, niet alleen is dit afwisselend, maar het kan je ook een beeld geven van die specifieke baan en later kun je zelfs je carrière ermee maken.