Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Banen en opleidingen

De voordelen van een Loopbaancoach

De beslissing voor een carrière switch, is iets om trots op te zijn, dus gefeliciteerd met het nemen van de eerste stap maar succes! Op dit moment heb je waarschijnlijk uren besteed aan het verfijnen van je cv, het bijwerken van je LinkedIn-profiel en het doorzoeken van internet voor geweldige vacatures op spannende gebieden. Dit proces kan ontmoedigend en tijdrovend zijn en kan je vaak het gevoel geven dat je niet verder komt. Je weet dat je een veranderwing wil, maar je weet niet zieker waar je moet beginnen. Schakel daarom een loopbaancoach in.

Met de hulp van een loopbaancoach kun je een bruikbare roadmap maken om de baan van jouw dromen te vinden en vertrouwen te krijgen in het proces. “Een diploma of certificaat is een geweldige eerste stap op weg naar het starten van een nieuwe carrière, maar alleen is geen garantie voor een baan in een gekozen vakgebied”, legt een loopbaancoach uit.

De voordelen van werken met een loopbaancoach zijn talrijk, maar hier een top 10.

Top 10 voordelen van Loopbaancoaching:

1. Leer kritische vaardigheden die vereist zijn in de huidige werkomgeving.

De werkomgeving van vandaag verandert voortdurend en om succesvol te zijn in jouw strategie voor het zoeken naar werk, is het cruciaal om inzicht te hebben in de vaardigheden die u het beste zullen positioneren voor succes. Als ervaren recruiter heeft jouw loopbaancoach jarenlange ervaring met het identificeren van potentiële werknemers en zal hij met je samenwerken om ervoor te zorgen dat je voorbereid bent op jouw volgende stap.

 

2. Bouw vertrouwen op en definieer je waardepropositie.

We zijn zo dicht bij ons werk dat het vaak moeilijk is om een ​​stap terug te doen en te begrijpen hoe jouw unieke achtergrond en ervaring zich kunnen lenen voor de baan waarvoor je solliciteert. Door met een loopbaancoach te werken, kunt je jouw waardevoorstel identificeren, onder woorden brengen waarom je een goede aanwerving zou doen en je onderscheiden van jouw concurrentie.

 

3. Bouw een krachtig en relevant cv.

Gewoon een bestaand cv bijwerken en naar meerdere bedrijven en functies sturen, is zelden succesvol. In plaats daarvan zal je loopbaancoach je helpen een cv op te stellen dat je begrip laat zien van de rol waarvoor je solliciteert en de behoeften van de organisatie. Communiceren hoe jouw ervaring waarde kan opleveren en vaardigheden benadrukken die relevant zijn voor de rol, zijn belangrijk om op te vallen tussen honderden cv’s.

 

4. Neem weloverwogen beslissingen over de evolutie van je carrière.

Natuurlijk, het lijkt een droom om naar een verkooprol in de ambachtelijke bierindustrie te gaan, maar hoe zal je volgende zet je positioneren om je carrièredoelen op korte en lange termijn te halen? Je loopbaancoach zal je helpen de evolutie van je carrière te begrijpen en de juiste stappen te identificeren om daar te komen.

 

5. Stel doelen en maak een routekaart naar jouw doel.

Het stellen van doelen is essentieel om vooruitgang te boeken bij het zoeken. Je loopbaancoach helpt je te bepalen waar je heen gaat en maakt benchmarks om daar te komen.

 

6. Bouw verbindingen.

Als deelnemer aan een van de certificaatprogramma’s heb je toegang tot ons diverse netwerk van programmapartners, zodat je brancheleiders en veteranen kunt aanboren om een ​​wereld aan mogelijkheden te ontsluiten.

 

7. Verwerf levenslange carrièrevaardigheden.

Hoewel de Career Coaching-cursussen ontworpen zijn om je de vaardigheden en middelen te geven om onmiddellijk actie te ondernemen, zullen de geleerde carrièrevaardigheden lang meegaan naarmate je vordert in jouw carrière.

 

8. Start een carrière op een nieuw gebied.

Zet je nieuwe opleiding in voor een stage of een fulltime baan door tegelijkertijd te kijken en te leren. De Career Coaching Cursus is opgesplitst in twee delen, lestijd en één-op-één coaching sessies. Met deze mix kun je tegelijkertijd leren en uitvoeren, dus als je meteen een stage of baan wilt vinden, hoef je niet te slepen.

 

9. Bereid je voor op interviews met een ervaren recruiter.

Sollicitatiegesprekken kunnen intimiderend zijn en voorbereiding is noodzakelijk. Haal het mysterie uit het interviewproces door je voor te bereiden op je loopbaancoach, die jarenlange praktische rekruteringsinzichten heeft om je te helpen slagen.

 

10. Help je verhaal vorm te geven om je droombaan te krijgen.

Wat heeft jouw huidige financiële baan te maken met het starten van een carrière in de bierindustrie? Jouw loopbaancoach zal de waarde van jouw eerdere ervaring identificeren en benadrukken om een ​​verhaal te maken dat relevant is voor jouw reis. Het creëren van jouw persoonlijke merk helpt je op te vallen en maakt je aantrekkelijk voor werkgevers.