Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Bedrijven

Voordelen van een ergonomische bureaustoel

De hele dag zitten kan een impact hebben op de spieren in je rug. Deze spieren zijn ontworpen om op een ritmische manier samen te trekken en te ontspannen terwijl ze het gewicht van je lichaam ondersteunen. Als ze niet goed werken, kunnen ze stijf worden en spierspanning ontwikkelen. Je lichaam zal gespannen zijn om dit gebrek aan beweging te compenseren, wat de stress op andere delen van je lichaam verhoogt. De beste manier om dit te voorkomen, is door een goede houding aan te houden terwijl je aan het werk bent. Dit kan je bereiken met een ergonomische bureaustoel van deze winkel. Deze stoel houdt de wervelkolom in lijn met zijn natuurlijke kromming, zodat elke wervel correct is uitgelijnd en biedt ondersteuning voor de onderrug indien nodig. Een ergonomische bureaustoel zorgt ook voor luchtstroom, zodat de bloedcirculatie niet wordt beperkt door strakke kleding of riemen rond de taille. Dit helpt de pijn te verminderen die wordt veroorzaakt door te lang zitten zonder te bewegen.

Verklein de kans op lage rugpijn

Lage rugpijn is tegenwoordig een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen. Het wordt veroorzaakt door te lang zitten, maar ook door een slechte houding tijdens het zitten. Als kantoormedewerker breng je waarschijnlijk een groot deel van de dag aan een bureau door, wat kan leiden tot rug- en nekpijn. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om de kans op lage rugpijn tijdens het werken in een kantooromgeving te verkleinen. Een dergelijke stap is investeren in een ergonomische bureaustoel van hoge kwaliteit waarmee je urenlang comfortabel kunt zitten. Een ergonomische bureaustoel helpt je om je lichaam op één lijn te brengen, zodat het geen enkel deel ervan onder druk zet, inclusief de onderrug waar de meeste mensen pijn ervaren door te lang zitten.

Nekpijn en heup druk verlichten

Klachten over stijfheid in de nek en schouders komen veel voor bij mensen die op kantoor werken. Dit kan leiden tot problemen zoals spondylose, de degeneratie van het kraakbeen dat de wervels van een persoon bekleedt. Ergonomische stoelen kunnen zijn uitgerust met een hoofdsteun die je niet alleen ondersteuning biedt voor het hoofd, maar ook voor de nek en schouders. Bovendien kunnen je heupen ongewenste belasting krijgen als je op een te stevige stoel gaat zitten. Het is goed dat ergonomische stoelen voldoende vulling en diepte bieden om je heupen te ondersteunen en de stress en druk te verlichten die wordt veroorzaakt door langdurig in ongemakkelijke houdingen te zitten.