Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Woning en Tuin

Zonnepanelen in Nederland

Denkt u eraan om zonnepanelen op het dak van uw huis of bedrijf te installeren? Neem dan contact op met Ribbers Zonnepanelen Doetinchem. Wij kunnen u helpen om het best mogelijke systeem te krijgen dat is aangepast aan uw specifieke behoeften.

Goede investering

Het opwekken van uw eigen elektriciteit op uw eigen dak is uiterst eenvoudig geworden en is de investering meer dan waard. Dankzij het energienet van Nederland is uw elektriciteitsleverancier wettelijk verplicht de elektriciteit die u in het net injecteert terug te kopen tegen dezelfde prijs als u betaalt voor de elektriciteit die u van hen verbruikt. Dat betekent dat, of u nu thuis bent of onderweg als de zon schijnt, uw elektriciteitsrekening aanzienlijk lager zal zijn. En wist u dat het Nederlandse belastingkantoor de 21% BTW op uw investering in zonnepanelen zal terugbetalen?

Kwaliteit

Onze aanpak draait om kwaliteit: Wij geloven dat u het maximale uit uw dak kunt halen als u kiest voor kwaliteit in alle noodzakelijke stappen. Dat betekent:

  • een (gratis) huisbezoek door een van onze ervaren adviseurs om de bijzonderheden van uw dak en elektrische installatie te bekijken,
  • installatie door goed opgeleide installateurs,
  • kwaliteitsproducten, waaronder niet alleen de zonnepanelen, maar ook de omvormer, het montagemateriaal en de bekabeling,
  • een betrouwbare dienstverlener na aankoop van uw msysteem

De basis

Zonne-energie wordt steeds populairder, zelfs op plaatsen die niet bekend staan om hun zonnige klimaat. De huidige zonnepanelen zijn zo efficiënt dat ze zelfs op een bewolkte dag de kracht van de zon kunnen benutten.

Het enige wat je nodig hebt is een geschikt dak, vlak of gevels, met een redelijk oppervlak dat niet wordt beïnvloed door te veel schaduw. Als de zonnepanelen op het zuiden kunnen worden geïnstalleerd, onder een goede hoek, dan heeft dat de voorkeur, maar zelfs op het westen of oosten kunnen de zonnepanelen voldoende stroom opwekken om de investering te laten renderen.

De zonnepanelen worden aangesloten op een omvormer, die de door de panelen geproduceerde stroom van DC (gelijkstroom) omzet in AC (wisselstroom) die aan het net kan worden gevoed.

De stroom die door uw zonnepanelen wordt geproduceerd, gaat eerst naar de elektrische apparaten die in uw huis zijn ingeschakeld, en als de productie op een bepaald moment het verbruik overschrijdt, gaat het overschot via de elektriciteitsmeter weer terug naar het openbare net. Deze ‘feed-in’ stroom wordt geregistreerd door de elektriciteitsmeter, en wanneer u uw jaarlijkse factuur van uw elektriciteitsleverancier krijgt, zult u zien dat de hoeveelheid terug geleverde stroom automatisch wordt afgetrokken van de hoeveelheid stroom die u hebt aangekocht, en u hoeft alleen maar het openstaande saldo te betalen. Als u uw systeem aanpast aan uw behoeften, kunt u eindigen met een elektriciteitsrekening die dicht bij nul ligt!

Installatie & beheer

Het installeren van zonnepanelen is relatief eenvoudig en veruit de meeste installaties zijn in één dag klaar. Onze installateurs hebben de juiste opleiding gehad en met onze jarenlange ervaring weten we hoe we een zonne-installatie efficiënt en veilig kunnen afwerken.

Voor de administratie is het proces in Nederland vrij eenvoudig: Voor alle residentiële installaties is een eenvoudige online registratie voldoende om uw systeem te laten produceren.

Zonnepanelen verhogen de waarde van uw huis

Wist u dat het installeren van zonnepanelen de waarde van uw huis verhoogt? Wanneer een huis op de markt komt om te worden verkocht, schrijven de Europese regels voor dat het energielabel van het huis moet worden gepubliceerd. Zonnepanelen op uw dak kunnen de waarde van uw woning aanzienlijk verhogen. Voor meer informatie ribbers-solarworks.nl

Bezoek de website voor meer informatie :