Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Woning en Tuin

Zonnepanelen voor een plat dak: wat is er mogelijk en wat zijn de voordelen?

Overstappen naar zonnepanelen? Dat zouden meer mensen moeten doen! Er zijn in Nederland al honderdduizenden particulieren en bedrijven die de overstap gemaakt hebben, maar er is nog veel winst te boeken. Met name woningen en bedrijven met een plat dak hebben vaak nog geen zonnepanelen. Dit komt omdat veel eigenaren denken dat zonnepanelen op een plat dak inefficiënt zijn. Maar ook zonnepanelen op een plat dak hebben veel voordelen, net als panelen op een schuin of hellend dak. Welke pluspunten dat zijn, lees je in dit blog.

 

Bezuinigen met zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen op een plat dak plaatsen is de perfecte manier om flink op de energiekosten te besparen. Of je nu een particuliere woning hebt of het een bedrijf betreft: de energiekosten kunnen aanzienlijk beperkt worden. Via staanders worden de panelen op een plat dak namelijk in een dusdanige hoek gemonteerd dat de energieopwekking zo optimaal mogelijk is. Dit is een hoek van ongeveer 34 graden. Natuurlijk komen de zonnepanelen op een plat dak daarbij richting de zonkant te staan, zodat de opbrengst zo hoog mogelijk is.

 

Subsidie is nog steeds mogelijk

Veel mensen denken dat de investering in zonnepanelen hoog is. Dat is zo, maar fijn is dat veel gemeenten nog subsidieregelingen hebben om de aanschaf voor 20 tot 35 procent te financieren. Dat scheelt behoorlijk in de aanschafkosten en maakt ook de terugverdientijd een stuk korter. Gemiddeld kunnen de kosten met een set van 15 zonnepanelen op een plat dak van een woning in zo’n 6 tot 8 jaar worden terugverdiend. Daarna is het feitelijk zo dat je gratis energie gebruikt.

 

Advies en/of een offerte opvragen?

Wil je meer weten over zonnepanelen plaatsen op een plat dak? Vraag dan nu een gratis adviesgesprek aan of regel direct een aantrekkelijke offerte op maat.