Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Dienstverlening

De exacte kosten voor het aansluiten van Perilex

Als u benieuwd bent naar de perilex aansluiting kosten voor uw huis, lopen de exacte perilex-verbindingskosten sterk uiteen. Dat komt omdat elke woning andere omstandigheden heeft. Eén woning mag een 1-fase groepenkast hebben maar moet overstappen op een 3-fase. De andere heeft mogelijk te weinig groepen om de perilex te verbinden. Misschien wilt u ook overstappen van gas naar elektriciteit. De prijs verschilt dus bij berekening van een aantal factoren. De diensten die over het algemeen gedaan worden voor het aansluiten van een perilex zijn het plaatsen van een wandcontactdoos, het plaatsen van een extra groep of het vervangen van een groepenkast en de bekabeling om de perilex aan te sluiten. aan de groep.Daarnaast zul je moeten kiezen of je een uurtarief of een vast tarief wilt betalen. Het nadeel van kiezen voor een uurtarief is dat de kosten van materiaal en dergelijke niet vergoed worden. Je kunt dus het beste voor een vaste prijs gaan.

Perilex-verbinding thuis

Ben je van plan om zelf een perilex stopcontact aan te sluiten, houd er dan rekening mee dat je op een aantal punten moet letten. Het aansluiten van het stopcontact is veel draadwerk. De eerste stap is natuurlijk om de stroom uit te schakelen met een aardlekschakelaar. Als dit niet wordt gedaan, kan dit levensbedreigend zijn. Verder moeten er draden worden aangesloten, zoals de aardingsdraad. nul – en fasedraad. Als je niet weet wat de functie van deze draden is, is het niet verstandig om het zelf te doen. Ook moet u letten op de locatie van de perilex, de lengte van de draden, of u oudere draden moet vervangen en vele andere diensten. Houd er rekening mee dat de gebruikte draden dikker zijn dan de gemiddelde elektrische draad. Indien deze nog niet in de woning aanwezig zijn dient dit te gebeuren. Het is mogelijk om een ​​1 of 2 fase groepenkast te gebruiken maar dat is alleen als je een apparaat hebt aangeschaft dat gevoed kan worden door een 1 of 2 fase groep. Om alles goed voor elkaar te krijgen, is het echter het beste om een ​​elektricien in te huren.

Een Perilex-contactdoos aansluiten

Met een perilex systeem kunnen elektrische aansluitingen gemaakt worden die geschikt zijn voor hoog vermogen. Denk aan kookgroepen, stroomstromen, stopcontacten en stekkers. Er is een 16A en 25A versie van de perilex. In thuissituaties is het gebruikelijk om een ​​16A uitvoering te gebruiken. Bij de perilex 16A wandcontactdoos is het stekkercontact van de aarde een platte stift. Bij de versie 25A wandcontactdoos is hij verticaal. Een perilex verbinding is onmisbaar. Neem voor meer informatie over het aansluiten van een perilex voor in huis contact op met een elektricien bij jou in de buurt.