Ondernemershuis Zuid-Oost
Bedrijven

Diversiteit in printers

De laatste jaren staan geheel in het teken van innovaties en verbeteringen. In elke branche moeten de ontwikkelingen er voor zorgen dat alle bedrijfsprocessen effectiever en efficiënter worden. Ook in de branche van de printers is dit het geval.

Behalve de huis-tuin en keuken printer zoals we hem allemaal in huis hebben staan zijn er meer printers dan u zich waarschijnlijk voor kan stellen. Er is bijvoorbeeld een codeer printer dit is een algemeen begrip dat weer onderverdeeld kan worden in een hot foil printer en een QR code printer.

Er zijn een heleboel soorten codeer printers. Zo is er bijvoorbeeld het continuous-inkjet-systeem. In dit geval is het niet de naam maar het resultaat dat telt. Het systeem is zo ontwikkeld dat het rechtstreeks op de productlijn verschillende codes aan kan brengen. Deze printer print niet simpel weg kleurplaatsjes uit. Het is er voor ontworpen om datamatrixcodes, logo’s en barcodes kan printen op producten. Hiernaast kan hij nog veel meer.

Een hot foil printer is vaak de beste keuze wanneer er hogen eisen aan de printer worden gesteld. Deze printer drukt niet af op een papiertje zoals u misschien denkt. Dit is een printer voor coderingen. Deze codering hecht zich vast aan bijna alle soorten materialen: plastic, karton, folie, leer en textiel zijn hier voorbeelden van. Het is een efficiënte printer waarbij het resultaat geen droogtijd nodig heeft. Op deze manier kun de producten gelijk verwerkt worden en gaat er geen tijd verloren.

Nu zijn er even enkele voorbeelden beschreven van soorten printers die er verkrijgbaar zijn op de markt in 2017. Nu weten we dat de toekomst in het kader staat van de 3D printer. Een technische ontwikkeling die de hele industrie op zijn kop gaat zetten. Een revolutionaire doorbraak waar we hopelijk de komende tijd meer over gaat horen zodat jij hier meer informatie over krijgen kan.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.kba-metronic.com/nl/