Ondernemershuis Zuid-Oost
Woning en Tuin

Een stronk verwijderen op een efficiënte manier

Wilt u een stronk verwijderen en dat op een efficiënte manier doen dan bestaan er verschillende mogelijkheden. Wij zullen de meest efficiënte manieren om een stronk te verwijderen hier bespreken en toelichten. Niet alle methoden om een stronk te verwijderen zijn namelijk effectief of efficiënt. Zo zijn er veel mensen die denken dat zij een boomstronk op een efficiënte manier verwijderen, maar er in de praktijk achter komen dat hun methode toch niet zo efficiënt blijkt te zijn. Wij willen er met onze informatie dan ook voor zorgen dat u weet welke methoden er bestaan om een stronk te verwijderen, welke methoden wel efficiënt zijn en welke methode niet efficiënt zijn.

De meest efficiënte manier om een stronk te verwijderen is met behulp van een stobbenfrees

De meest efficiënte en de meest gebruikte manier om een boomstronk te verwijderen is met behulp van een stobbenfrees. Wanneer u uw stronk laat verwijderen dan is de kans ook zeer aannemelijk dat het ingehuurde bedrijf de stronk met een stobbenfrees zal verwijderen. Het grote voordeel van een stobbenfrees is namelijk dat deze niet alleen de boomstronk zelf, maar ook de wortels van de stronk verwijderd. Zo zijn er stobbenfrezen die tot 60cm diep de wortels kunnen verwijderen.

U kunt de stronk ook uit de grond trekken met een voertuig

Wanneer de stam van de stronk dik genoeg is, de kans dat de stam breekt minimaal is, de stam niet laag aan de grond is afgezaagd en wanneer de ruimte het toelaat dan is het soms mogelijk om de stronk met een voertuig uit de grond te trekken. Bij deze manier van werken wordt er een kabel aan de boomstronk bevestigd. Meestal is dat een kabel van staal omdat staal niet snel breekt. Het andere uiteinde van de kabel wordt aan de trekhaak van een voertuig bevestigd waarna het voertuig de boomstronk uit de grond zal trekken. Het grote voordeel van deze methode is dat de boomstronk inclusief alle wortels uit de grond getrokken wordt. Het gat kan na het verwijderen van de stronk dichtgemaakt worden en de klus is voltooid. Zorg wel voor een goede voorbereiding en denk goed na hoe u de boomstronk gaat afvoeren. Sommige stronken kunnen namelijk meer dan 100 kilo wegen. Daarbij is het aan te raden om een hoveniersbedrijf in te huren. Aan deze methode kleven namelijk flink wat haken en ogen en brengen de nodige risico’s met zich mee.

De manieren die niet efficiënt zijn om een stronk te verwijderen

Er zijn verschillende methoden die ook niet efficiënt zijn om een stronk te verwijderen. Zo zijn er mensen die denken dat zij hun boomstronk kunnen verwijderen door deze in brand te steken. Wij kunnen u geruststellen dat deze methode niet zal werken. Een boomstronk zal tijdelijk even branden, maar door het gebruik aan zuurstof zal het vuur al snel weer doven. Ook zal uw stronk niet verdwijnen wanneer u chemicaliën over de stronk schenkt. Beide methoden zijn tevens sterk af te raden omdat deze gevaarlijk zijn en u bij deze methoden in 95% van de gevallen uw bodem zult vervuilen.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.vergelijkhoveniers.nl/