Ondernemershuis Zuid-Oost
Aanbiedingen

Tips over hoe autosloten te vervangen

Heb jij een auto en vraag je je af hoe je de sloten kunt vervangen ? Eerst en vooral moet je weten dat de sloten in de meeste auto’s dezelfde zijn, en daarom als je één slot kan vervangen , kan je al de andere sloten ook vervangen.

Hoe de sloten te vervangen ?

Je moet beginnen met het slechte slot te verwijderen. Daartoe moet je het raam helemaal dicht draaien. Als jouw wagen nog ramen heeft die manueel bediend worden, moet je beginnen met de zwengel van de deur af te doen door een weerhaak te gebruiken.

Dan moet men de beide deurhendels verwijderen met een schroevendraaier. Als jouw wagen elektrische ramen heeft moet je het schakelpaneel openen en de stroom uitschakelen.

Gebruik een trim verwijderaar of een gelijkaardig werktuig om het deurpaneel los te maken van de bevestigingspunten. Om een goed resultaat te bekomen moeten de bevestigingspunten aan beide zijden en aan de onderkant losgemaakt worden.

Dan neem je het paneel van het portier weg, zodat je erachter kan om de twee hengels die het slotmechanisme laten werken,en de deurklink los te maken. De hengels worden gewoonlijk op hun plaats gehouden door plastieken clips. Al wat je moet doen is die clips opzij duwen en de hengels optillen uit het handvat.

Om de binnenzijde van het portier bloot te leggen moet je de beschermplaat tegen de vochtigheid wegnemen. Daarna moet je de binnenkant van de deurcilinder bekijken en de C-clip zoeken die met een veertje werkt. Daarna maak je de hengel los die gaat van de slotcilinder naar het klinkmechanisme en je maakt de hengel aan de cilinder los.

Daarna trek je de C-clip eruit met een tang en dan kan je de nieuwe slotcilinder er van de buitenkant insteken. Als je dat doet, moet je opletten dat de cilinder recht tegenover het sleutelgat zit. Daarna maak je de clips, die de klink verbinden met het slot en de buitenhendel terug vast.

Daarna kleef je de beschermplaat terug en maak daarbij gebruik van de bestaande kleefstof. Als het nodig is, moet je ook opnieuw de raamzwengel verbinden. Als het slot klaar is, kan je dit proces herhalen bij de andere portieren.

Besluit

Op deze wijze kan je dus de sloten van je autoportieren vervangen. Maar voor een ideaal resultaat is het echter aangeraden om een slotenmaker in te huren om je te helpen bij dit werk. Maar natuurlijk is de vuistregel dat de slotenmaker dan iemand is die ervaring heeft met autosloten.

Voor de beste sloten en algemene informatie omtrent slotenmakerij, kunt u terecht bij onze aanbevolen Utrechtse slotermaker service “Locksecure”. Wacht niet langer en beveilig u deuren op een professionele manier waarbij zelfs dieven niet aan kunnen ontkomen.

 

 

 

Bezoek de website voor meer informatie :