Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Bedrijven

Het binnenhalen van een hypotheek voor een pand

Heb jij een pand op het oog? Een pand dat jij graag wilt gebruiken om aan de slag te gaan met jouw onderneming is handig als jij voldoende producten wilt verkopen. Misschien dat jij nog niet voor ogen hebt wat voor een pand jij wilt kopen. Zodra jij dit wel weet kan je aan de slag gaan met het zoeken naar een hypotheek. Immers is het voor bijna iedereen niet mogelijk om een pand aan te schaffen alleen op basis van eigen vermogen. Je hebt hierbij financiële hulp nodig in de vorm van een hypotheek. Niet iedere bank wil een lening verstrekken maar er zijn gelukkig speciale instanties waarbij het mogelijk is om een hypotheek voor jouw bedrijfspand te verkrijgen.

Het pand

Voor het pand dat jij kiest is het belangrijk dat deze gevestigd is op een locatie die makkelijk te bereiken is voor iedereen. Hierdoor zullen vele mensen een keer naar binnen lopen om te kijken wat voor spullen jij verkoopt. Het is helemaal aantrekkelijk om jouw vestiging zodanig in te delen dat jij in staat bent om mensen naar binnen te lokken. Denk hierbij aan een aantrekkelijke uitstraling van buiten zodat mensen naar binnen gaan. Vervolgens is het mogelijk om binnen de winkel een sfeer te creëren die prettig is waardoor mensen geneigd zijn om rond te kijken. Hoe dan ook is pand bijzonder waardevol omdat jij hiermee een vaste basis creëert voor jouw onderneming.

Tijd

Voor het verkrijgen van een hypotheek heb jij soms tijd nodig. Het is immers zo dat niet iedere kredietverstrekker akkoord zal gaan met de doelstellingen die jij voor ogen hebt. Verder is het lastig om alle kredietverstrekkers te overtuigen van jouw plan. Hiervoor heb je vaak tijd nodig. Daarnaast is het zo dat jij eigen vermogen moet opbouwen. Bij het aanschaffen van een pand geldt dat jij zo’n dertig procent zelf moet financieren. Indien jij dit bedrag nog niet hebt moet je gaan sparen.

Het terugbetalen van jouw lening

Indien jij een lening hebt is het vanzelfsprekend dat jij tevens het bedrag moet terugbetalen. Door aandacht te geven aan de termijn waarop jij het volledige bedrag terugbetaald moet hebben is het mogelijk om ervoor te zorgen dat jij in staat bent het volledige bedrag daadwerkelijk rond te krijgen. Kies bijvoorbeeld voor een hypotheek waarbij jij minstens dertig jaar hebt om het bedrag terug te betalen. Indien jij honderdduizend euro leent kan jij hierbij denken aan een bedrag van drieduizend euro per jaar. Dit is vaak haalbaar indien jij een succesvolle onderneming creëert.

Rente

Daarnaast moet de rente die betaald wordt per jaar niet al te hoog zijn. Vergelijk dus meerdere hypotheken met elkaar om te achterhalen bij welke hypotheek de rente het laagste is. Als gevolg van lage rente zijn jouw maandelijkse kosten lager dan wanneer de rente hoger is. Door de lage rente ben jij in staat om meer geld af te lossen en natuurlijk geld over te houden voor jezelf.

Tip: Finaforte.nl